Шведска у трансу, Италија не иде у Русију

Швеђани су направили сензацију и са 0:0 у реваншу на Сан Сиру избацили Италију из трке за Мундијал. Италија после пуних 60 година неће играти на Свjетском првенству, а претходни пут су изостали са Мундијала још далеке 1958. у Шведској.

понедељак, новембар 13, 2017 / 23:23

Шведска је једним голом у првом мечу баража (1:0) избацила „Азуре“, а пресудио је Јохансон у 61. минуту, голом у Солни.

Нису Италијани блистали ни на претходна два шампионата јер у Јужној Африци и Бразилу нису пролазили групу, али пред двомеч са Шведском вjероватно нико није очекивао да ће Италијани испасти.

Швеђани су мислили другачије. Храбра и чврста одбрана од првог минута прве утакмице је била тактика од које момци Јана Андерсена нису одступали, а Италијани у 180 минута нису успjели да савладају голмана Робина Олсена.

Прво полувреме реванша је протекло у иницијативи Италије која се видјела само на папиру јер је уз много бољи посјед лопте прву праву шансу створио Кандрева у 26. минуту.

Права опасност Италијани постају у финишу тог дијела игре после покушаја Имобилеа када је са гол линије лопту вадио Гранквист. До краја полувремена је покушао и Лоренци али је Олсен одбранио и Швеђани су одахнули до полувремена.

У друго полувреме Италија је кренула још агресивнија и одлучнија. Колико је на терену „прштало“ свједочи и више ситуација у којима су и једни и други тражили пенале, те жути картони и фаулови.

„Азури“ су низали прилике преко Кандреве који је био најбољи у првом полувремену, Ел Шаравија, Флоренција али није вриједило. На крају чак 75% посједа и нестварна 24 шута ка голу Шведске. Ниједан није погодио мету.

Додуше, свега шест је завршило у оквиру гола, али је Олсен све вријеме био на великом испиту који су на крају положили и он и његова одбрана за чудо о ком ће се дуго причати.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *