Миладин Станић о криминалу на линији Шуме Српске – Фармленд

„О спрези људи у институцијама Републике Српске са криминализованим СНСД-овим тајкунима најбоље говори податак који се јуче појавио у медијима у коме се каже да су ЈП „Шуме РС“ опростиле дуг фирми „Фармланд“ у власништву контроверзног бизнисмена Драгана Васиљевића у износу од 810 хиљада КМ.

уторак, 14 новембра, 2017 / 15:41

Ристо Марић, у функцији генералног директора „Шума РС“ пропустио је да пошаље на заказано рочиште тужиоца који је требао да заступа ово јавно предузеће свих грађана Републике Српске у предмету против Васиљевићевог „Фармланда“ који је „Шумама РС“, по тужби из 2014.године, остао дужан више од 800 хиљада КМ.

Пошто нико у име тужиоца, „Шума РС“, није дошао на рочиште заказано за 26. октобар 2016. године, Окружни привредни суд у Бања Луци је одбацио раније поднесену тужбу. Овим чином пропуштена је прилика да „Шуме РС“ судски намире свој дуг од фирме „Фармланд“.

Директор „Шума РС“ Ристо Марић дугује објашњење својим радницима али и цјелокупној јавности Републике Српске због чега је пропустио да пошаље тужиоца на заказано рочиште и да ли му је интерес СНСД-ових тајкуна пречи од интереса фирме коју води и од судбина радника чије породице егзистенцијално зависе од успјешног пословања „Шума РС“?

Ово потраживање је само једно од ненаплаћених потраживања „Шума РС“ која су досегла износ од 50 милиона што отвара питање у чију корист ради Ристо Марић, да ли у корист предузећа које води или у корист интереса појединаца блиских СНСД-у?“Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *