Стевандићи примили дјецу са Косова и Метохије

Дошли смо у посјед фотографије на којој се види наш колумниста др Ненад Стевандић, са женом, кћерком, те два дјечака са Косова. Прво што нам се наметнуло, јесте самоцензура. Да фотографију народног посланика у хуманитарној акцији не треба објавити, да неки од дежурних дужебрижника који знају "ко је чији", не би оптужили Фронтал за страначку […]

понедељак, 25 августа, 2014 / 20:51

Дошли смо у посјед фотографије на којој се види наш колумниста др Ненад Стевандић, са женом, кћерком, те два дјечака са Косова.

Прво што нам се наметнуло, јесте самоцензура. Да фотографију народног посланика у хуманитарној акцији не треба објавити, да неки од дежурних дужебрижника који знају "ко је чији", не би оптужили Фронтал за страначку обојеност. Затим слиједи и оптужба за помагање убирања политичких поена на примјерима алтруизма. То су све саме глупости незреле политичке сцене, али шта сад…

Међутим, након што смо се на Радио-телевизији РС нагледали пријема поменуте дјеце од стране носилаца власти у Српској, без појашњења колико су дјеце исти примили (не у радни однос, већ са Косова), и традиционално без помињања опозиције, ипак смо се одлучили на могућу поругу присталица владајуће опције. Већ пет година је прошло, па ако некима још пада на памет "да смо нечији", онда им помоћи нема.

Осим што се др Стевандић једини од политичара сјети да нешто напише за Фронтал и када није изборна кампања (истина ријетко, али напише), те стоички отрпи наше коментаторе, одлучили смо се за објаву и како би овом вијешћу послали јавни позив свим посланицима и другим изабраним и именованим функционерима у Републици Српској, да пошаљу фотографију себе и дјеце са Космета коју су они примили.

Колико год да их пошаље фогорафију, ми ћемо их све објавити!

Што се више правдамо, већа је општедруштвена срамота. Чак и аутоцензура, усљед свијести у каквим поремећеним вриједностима живимо, има своје границе! Прије свега што је то један хвале вриједан потез, који не би смио наилазити на препреке у похвали само зато што је неко политичар. Напротив! Камо среће да више наших народних посланика може послати овакву фотографију, јер је најнормалније да политичари убирају поене на овај начин, а не подметањима, препирком, увредама и клеветањем једни других.

Стога овом приликом захваљујемо и свим осталим "незнаним јунацима" који су примили дјецу са окупираног Косова и Метохије. Барем мало их, у оквирима својих могућности, извукли из гета и суморне свакодневнице, која је гора чак и од ове наше.

Њих је, уз Николу и Ђорђа са слике, у Српској овог августа било 400, од чега око 80 у Бањој Луци.

 

ОСТАЋЕ НАШЕ – ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!
 0 КОМЕНТАРА

 1. „…јер је најнормалније да политичари убирају поене на овај начин, а не подметањима, препирком, увредама и клеветањем једни других.“

  Ниједно није нормално,реално…нормално је да радом и резултатима освоји поверење што већег броја људи.

  Ово звучи к’о лоше оправдавање овог политиканта,који је са клевета и лажи дошао до фазе да на овај начин купи поене.До резултата вероватно неће ни доћи…испратили сте велики корак напред у политичкој промоцији посланикаса компензацијске листе.

 2. Гњидеру, колико си ти дјеце примио у своју кућу? Откуд ти право да кудиш Стевандића? Шта год да је мотив Стевандића да прими дјецу у своју кућу, он је показао да има срце. Колико је Радојичић примио дјеце са Косова? Ах, да, па он је Црногорац, а његова матична држава је признала Косово. Ти и такви као ти Стевандићу можете само попушити курац (ако вам он да).

 3. Не кудим уопште…подржавам његов политички напредак.
  Право питање је колико је Стевандић примио деце пре изборне кампање,али ко још о томе размишља.Да ли је Стевандић ово урадио због доброчинства и за своју душу или је „видео да се коњ поткива,па и он дигао ногу“?
  Добар је и текст,већином оправдавање ове шараде која би иначе прошла незапажено.За размишљање… Навео сам и гори пример „суптилног“ Фронталовског деловања.

  Све у свем’,кад смо код кур*ева и сличног,иди свршавај на Босића и његову омладинску политику.
  Па на првог „омладинца“.

 4. Vi iz SNSD-a ste potpuni jadnici i gubitnici.Vi više ne vidite i ne razumijete ništa normalno , što nije ni čudno jer ste ili ispranog mozga ili dobro plaćeni, a takvih vas trenutno u SNSD ima na ivici cenzusa dok su ostali koji su glasali za SNSD ranije sve odavno shvatili kao što je shvatio i DNS.
  Ovdje i nije bitan dr Stevandić , kome inače svaka čast, već njegov postupak koji niko zdrav i pametan neće napasti ma koliko sa njim politički ne djelio mišljenje.
  Vaša vrla premijerka Željka i ranije vaš vrli predsjednik Dodik su ovu djecu primali protokolarno sa svim kamerama Š i blicevima na manje od sat vremena o trošku budzeta što takodje nije postupak za kritiku.Ali jeste za komparaciju,
  jer dr Stevandić i drugi naši sugrađani kao i ljudi iz drugih gradova RS su djecu primali u svoje domove 7 dana o svom trošku i iz svoga plamanitog osjećaja.
  Treba da vas je sramota.

 5. Похвала Стевандићу за овај гест. Када се гледа са неполитичке стране.

  Међутим, он још увијек глорификује политику која је ову дјецу довела у такву ситуацију да им је ово потребно.
  А кад тако посматрам ствар онда ми ово дође као жешћа пилатовштина.

 6. Pa gotovo da nema mjeseca u godini kada moj unuk ne primi nekog klinju-fudbalera na spavanje, sa Kosova, Nikšića, Užica, Kraljeva, Banata i odakle sve ne pa se opet ne slikam za novine da sam nekog primio u svoju kuću. Jadno je to. Ako moj unuk spava po bijelim svijetu kod te iste djece zašto ne bi i ta djeca kod mene. Potpuno logično i normalno.
  Međutim ovde na frontalu je sve bolesno, od urednika da dražena,karabaja,rammsteina sa Pala,budha, prijedora i ostalih palaca. Potpuno im je normalno da se treba slikati kako budući kandidat za ministra zdravlja prima nekakvu djecu u svoju kuću a sasvim im je nenormalno kako neko od svoje plate izdvaja da bi stipendirao to isto dijete. Da nema ovih 4,5 indijanaca koji ovde šire bolest mozga trebalo bi ih izmisliti.

 7. Овде је Фронтал у првом плану,њихова морална димензија.

  Они су „дошли“ до слике,па се нећкали да је објаве јер,тобоже,приговараће им неко за страначку обојеност или још горе споменуће неко Стевандићево јевтино узимање поена.

  У старту се то елиминише као тема,јер свако ко би то споменуо унапред је одређен као неко на кога су мислили као припадника „владајуће“ опције.Омраженог припадника.Трагично.

  Онда се убацује револт јер,доврага,медији пишу о владајућим који се сликају са том несретном децом,а ово дело је хуманије.Оправдање.
  Па онда се позивају да сви то ураде јер као објективан медиј они ће све да објаве.

  Они су заправо хероји у свему овоме,позивају људе да раде хумана дела.На примеру Стевандића,а никако попут владајућих.

 8. Симо Пјетлићу, сљедбеник си Вука Драшковића, који је био дио Милошевићеве Владе, кад се рекло не ултиматумима, и кад су твоји нато љубимци посипали радиоактивне бомбе по овој дјеци или њиховим родитељима у вријеме дјетињства. Касније је Вук постао промотер нато пакта, који је ову дјеци силом натјерао да живе у шиптарској квазидржави.

  http://sandzakpress.net/vuk-draskovic-kosovo-je-drzava-i-to-se-ne-moze-promjeniti

  Стевандић је прије неколико мјесеци јавно помогао породици са петоро дјеце незапослених родитеља, а ти си тај који глорификује политику Милорада Додика, која је ту дјецу довела у ситуацију да им Стевандић купује торту, месо и банане.

  Истине ради, др Стевандић је редовно један од најјачих донатора сваке хуманитарне акције, коју смо организовали у мјесној заједници. Његова дјеца су помагала за вријеме поплава. Бореновићева дјеца редовно
  пакују и донирају пакетиће за Никољдан. Он сам редовно учествује у хуманитарним акцијама. Маринко Умићевић, сада у снсд, безброј пута је дао из свог џепа и још донирао од фирме обућу за сиромашне. Милорад Арлов ми је политички љигав, али ако организује ове акције да ова дјеца доживе бар нешто лијепо, ја то поштујем. Можда сви они имају политичку рачуницу, али гдје су други?

  Колико је оно Шпирић донирао поплављенима? Знам да је Додик давао појединима из свог џепа, али џаба кад је сваком дијете задужио до 5000 КМ.

 9. @Бушач бетона херцтреф од Осјечана

  Хвала на пријатељском савјету! Не знам како да ти се одужим него родитељсим савјетом “ мацолу и бушилицу у руке „. Свој ти посо, Росо! А мој кад стигнеш. „

 10. Ja ovih crvenih sektaških poltrona.majko moja!Bolesno u mozak da bolesnije ne može biti.Pokvarile ih pare sa naše narodne grbače,koje im veliki vođa daje i kapom i šakom samo da bljuju bljuvotine na Frontalu.Pa bolesni umovi,svi ovi koje pominjete,kao Budhu,Karabaju…svi su oni i njihova zapažanja i tvrdnje ovdje sto posto stvarna slika ojađenog naroda i opljačkane Republike Srpske.Uzalud im izmiišljate neke minuse,ništa nećete postići,a da je to tako potvrdiće izbori u oktobru.Živi bili do tada a od tada viđaćemo se preko rešetaka,vaša je unutarnja strana sigurna!

 11. Treba imati mjere u svemu,pa tako i u kritici.Ovdje se očigledno radi o jednom humanom djelu dr.Stevandića,kao čovjeka.Ostavite se politike bar u ovom slučaju.Ja bih ovakav čin pohvalio kada bi umjesto dr.Stevandića bio recimo glavni Baja u RS.Ali njih nema u ovoj priči.

 12. A što piju ovi naši sa Kosova!? Imaju onaj neki običaj eksiranja sa ukrštenim rukama. Eksiraju sve – pivo iz flaše/čaše, rakiju, vino… Ne možemo uzvratiti posjetu jer nemamo srbijanske pasoše.

  Žive po enklavama, međusobno su posvađani i nemaju uticaj na društvene tokove. Prave djecu, na tome im svaka čast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *