Стереотип: Милан Стаматовић штити част малинара Западне Србије

Стаматовић као локални Дон Кихот наставља да шаље саопштења са неупотребљивим уводима, те у свега два пасуса. Сам тај податак нас брине за дугорочност ове политичке појаве, која је Фронталу.СРБ, као неком ко је истински на територији Западне Србије, непроцјењиво индикативна.

понедељак, фебруар 26, 2018 / 23:14

Коалиција "Уједињени побеђујемо. За Севојно, за Србију" захтева од Владе Србије и највиших функционера Српске напредне странке (СНС) да престану да понижавају и вређају малинаре Западне Србије и да, до општинских избора у Севојну 4. марта, како је то, пре две мeсеца већ обећао ужички одбор СНС, председник Вучић "нађе начин да пронађе дугорочно добро решење за српску малину, као што је нашао за многе друге области" – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, тражећи од Министарства пољопривреде да коначно призна да је прошлог јула слагало хиљаде и хиљаде овдашњих малинарских домаћинстава у погледу коначне цене прошлогодишњег рода, али и да саопшти да ли то дефиниивно значи да су малинари изгубили неравноправну битку против хладњачара појачаних пристрасним арбитром у лику државе.

– Није морао да, обучен у Деда Мраза, усред кампање за локалне изборе у Севојну, овамо лично "запуца" министар пољопривреде Бранислав Недимовић само да би малинарима Западне Србије, у име врховне "неочекиване силе која се изненада појављује и решава ствар", индиректно признао да нема ништа од повећања откупне цене, и да им понуди утеху у виду "лудом радовање" причом да ће овај крај, у напредној будућности, добити не једну него чак две (!) фабрике за прераду 5.000 тона малина и то друге класе. А конкрентно питање да ли ће цена у овој години бити виша него у претходној, Недимовић је оценио као "погрешно питање, јер цену малине одређује тражиште, а не он!" – поручио је Стаматовић, питајући министра, пошто га већ вуче за језик, где и по којој цени мисли да "утопи" остатак од 95.000 тона, махом прве класе, колика је годишња производња малина у Србији.Оставите одговор