Статус династије Петровић: Добродошли

Усвајањем Закона о статусу потомака династије Петровић-Његош дат је примјер новим генерацијама да се модерна европска држава, каква је Црна Гора, не гради остављањем неријешених питања иза себе, поручио је на Цетињу црногорски премијер Игор Лукшић. Он је вечерас, у дворцу краља Николе, приредио пријем поводом доношења Закона о статусу династије Петровић- Његош и доласка […]

субота, 23 јула, 2011 / 07:25

Усвајањем Закона о статусу потомака династије Петровић-Његош дат је примјер новим генерацијама да се модерна европска држава, каква је Црна Гора, не гради остављањем неријешених питања иза себе, поручио је на Цетињу црногорски премијер Игор Лукшић.

Он је вечерас, у дворцу краља Николе, приредио пријем поводом доношења Закона о статусу династије Петровић- Његош и доласка потомака династије у Црну Гору.

Лукшић је принцу Николи и члановима његове породице пожелио добродошлицу. Премијер је рекао да му је велико задовољство што, у години када се слави пет година од обнављања црногорске државности, има прилику да у пријестоници буде домаћин догађаја изузетне симболике и посебног значења за Црну Гору.

Он је навео да се у дворцу краља Николе, чија је неостварена жеља била да се за живота врати у Црну Гору, историја породице Петровић везала за историју Црне Горе, гдје је битисала и гдје мора да се настави, али и да траје.

"Вјерујем да дијелите моју радост и задовољство што је Влада, заједно са Скупштином, испунила историјску обавезу да на савремени начин уреди питање статуса потомака династије Петровић-Његош", рекао је Лукшић.

Лукшић је оцијенио да вечерашњи догађај није само прилика да се прослави усвајање Закона о статусу потомака династије Петровић Његош, него и да се пожели добродошлицу потомцима који су Црној Гори дали владаре и државнике, књижевнике и поете, филантропе и умјетнике, те "славу и име поносно проношено свијетом".

Лукшић је рекао да вјерује да је усвајањем Закона о статусу потомака династије Петровић-Његош дат примјер новим генерацијама да се модерна европска држава, каква је Црна Гора, не гради остављањем неријешених питања иза себе.

Принц Никола је захвалио Влади и држави Црној Гори на решавању питања стстуса потомака династије Петровић Његош.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *