Шок Тулси раскинули уговор са Мерион Џонс

Америчка женска професионална кошаркашка екипа Шок Тулса раскинула је данас уговор са бившом спринтерском звијездом Мерион Џонс, која је због лажног свједочења на суду поводом афере са допингом, 2008. провела шест мјесеци у затвору. Некадашња свјетска и олимпијска шампионка, којој су због признања да је узимала недозвољена средства одузете олимпијске медаље из Сиднеја, изјавила је […]

субота, 23 јула, 2011 / 07:25

Америчка женска професионална кошаркашка екипа Шок Тулса раскинула је данас уговор са бившом спринтерском звијездом Мерион Џонс, која је због лажног свједочења на суду поводом афере са допингом, 2008. провела шест мјесеци у затвору.

Некадашња свјетска и олимпијска шампионка, којој су због признања да је узимала недозвољена средства одузете олимпијске медаље из Сиднеја, изјавила је да ће се поново опробати у америчкој професионалној кошарци.

"Захвална сам тиму Тулса Шок што ми је дао шансу да остварим свој сан. Надам се да ће ми бити пружена још једна прилика да заиграм кошарку", рекла је Џонс.

Мерион Џонс се на факултету упоредо са атлетиком бавила и кошарком, али се каријером у овом спорту значајније посветила тек након неславног завршетка атлетске каријере.