12:44 Тужилаштво БиХ "преузело" случај Давида Драгичевића, али не истражује убиство, него повреду службене дужности12:34 Мјешовити тим: Министрица Давидовић обишла фудбалере са Дауновим синдромом12:30 Је ли могуће да ће коначно неко одговарати: Вишковић тражи одговорне за уништење 1.300 вакцина у Приједору12:19 Република Српска и Покрајина Војводина - специјално и паралелно управљање отпадом (провјерите јесу ли портпароли то добро превели у загради)09:59 Гробар-лопаташ: Кловн Инцко на сахрани Јована Дивјака09:36 Фолклор у Хрватској: Јесте ли згрожени?08:18 Стоп лицемјерју: Српска и Србија се слажу са Хрватским поштама!19:21 ПДП након партијског састанка тражи од Вишковића да одговори да ли се Влада РС кришом задужила 800 милиона КМ17:05 Никола Дабић: Срдачан поздрав из Републике Српске за Шејлу Камерић16:46 Какву је приредбу припремила администрација Градског Сина Драшка за 22. април?

Станивуковић кандидат за градоначелника Бање Луке, Тривић носилац листе

Драшко Станивуковић биће кандидат ПДП-а за градоначелника Бање Луке, потврдио је данас на конференцији за новинаре предсједник ове странке Бранислав Бореновић.

недеља, 5 јула, 2020 / 10:31

Предсједништво је одлучило да Станивуковић буде кандидат, а Бореновић је рекао да је то договор који су заједно постигли Станивуковић и Јелена Тривић, те да СНСД "није успио да их посвађа”.

Јелена Тривић, која ће бити менаџер града и носилац листе за Скупштину града је нагласила да Бања Лука треба и очекује промјене, пишу Независне.

"Данас је више него јасно да Бања Лука треба и очекује промјене у начину вођења политике, рада, у правцу избора кадрова по критеријумима стручности и резултата а не политичке подобности. Само 3 или 4 особе су знале и прије добијања резултата истраживања које смо спровели да ја сматрам да Драшко треба да буде кандидат и будући градоначелник Бање Луке”, рекла је Тривићева.

Рекла је да ће се начелници одјељења бирати путем јавног конкурса.

Станивуковић је током обраћања рекао да су у ПДП-у сви заједно радили на "концепту нове Бање Луке” и истакао да су он и Тривићева "пријатељи и саборци”.

Најавио је да ће наредних дана јавност бити обавијештена о томе да ће опозиција у Бањој Луци имати заједничког кандидата.

Рекао је да његовом побједом неће бити освете и реваншизма у институцијама.25 КОМЕНТАРА

 1. Зајебаше Тривићку и гурнуше овог пицопевца којем је популизам главно у причи и раду до сад. Којим анкетама и резултатима су се водили не знам али уз добру стратегију и наступ у кампањи Тривић је могла боље котирати, а и одмјеренија и конструктивнија је у свако погледу од маћог.

 2. Ако овај побиједи биће још горе за ћирилицу. Какав смо ми то народ када нам се као кандидат може подвалити пицопевац који на сарајевским телевизијама говори да Јасеновац није имао геноцидну функцију . На зиду у Јасеновцу је било крвљу исписано : „Не коси драги траву покрај Саве, да не покосиш моје очи плаве.“
  Или , има на овом порталу случајева да људи којима је стало до српства пишу хрватском латиницом. И још кажу даје свеједно којим писмом се пише.

 3. Драшко има све манире уличара, вјероватно је продукт режима и крајишка завјера против народа на истоку Републике Српске претвореном у колонију Бања Луке,Српца и Градишке да се у лоповској Крајини задржи моћ и центар одлучивања и онда се успут нађе морончина која у читаву причу умеће страх да ће бити горе за ћирилицу и Јасеновац.
  Нека у Бања Луци побиједи Црногорац,његова браћа хоће да отму наше Цркве у Црној Гори да их претворе у просторе за изнајмљивање које ће изнајмити онај ко највише плати да би у њима вршио своје сатанске обреде.
  Управо побједа Црногорца доказује колико је Бања Лука комунистичка и антисрпска.

  Уличар или Црногорац !!?

 4. „…и онда се успут нађе морончина која у читаву причу умеће страх да ће бити горе по ћирилицу и Јасеновац“.
  Мало је коментатора на овом порталу, а биће их све мање када се дозвољавају вређања као што то често чини Младен. Ово се не би требало опростити чак и да је изазван неком полемиком. Нисам много на интернету , али ми се чини де се на другим порталима овакав примитивизам не негује.

 5. Драшко се баш потрудио. Тривићка је бољи кандидат, али се мање потрудила. Опозиција и њени кандидати не труде се довољно. Танко је ово. Не може се побједити оваква власт, само указивањем на њене евидентне грешке и недостатке. Ова власт се мора рушити, а ту се Сранивук доказао и добро је што му је опозиција указала повјерење. Реално, има много бољих кандидата који би радили тај посао , али гдје су, не виде се. Чекају да им се Драшко избори за фотељу.

 6. Boccaccio увек пише смислено , али овде нема места шали.
  Овај ИСИЛовац се руга бризи за ћирилицу зато што му је то омогућио овај портал .
  А да не иде „Пусти то, онако Успут“, показаћу писањем историчара проф.др Николе Самарџића који делује на Филозофском факултету у Београду.

  „Ћириличној багри објасниш зашто им се мало мало дешава бомбардовање и уништење они те напуше.Или су мозак и ћирилица у раскораку или они не контају латиницу.“

  „Србија је у глибу митоманије свињокрадице и коњокрадице Карађорђевића. Они су трудној жени одсекли сисе, измислили Косовски бој, створили СПЦ , измислили светог Саву и осталеглупости, направили ршум у ЦГ и Косову . Јасеновац је одговор на њихову владавину, нема већих злотвора.“
  Самарџићу ипак одајем признање што је све то јавно рекао. Има Филозофски факултет и у Бањој Луци који се уопште не оглашава по српским националним питањима, па испада да подржава Самарџића и латинизацију Српске. Он се на интернету оглашава и српском ћирилицом и хрватском латиницом, што само по себи сведочи о томе чему он учи младе Србе. Доскора је тако било и на Филозофском факултету у Палама, али кад је за декана дошла Мастиловићка нема више хрватске латинице уз назнаку српски језик..

 7. Немања Видић, мислио са да барем ви који овдје такође пишете под својим именом можете размишљати.
  Драшко има сто мана,да не понављам сто пута шта мислим о њему али питам Вас јел нормално написати да ће бити горе за ћирилицу због Драшка?
  Ако и ви тако браните ћирилицу онда је боље да ћутите.
  Тачно је да се некада зезам са начином на који се овдје брани ћирилица али је то највише због тога што је 80% ваше приче обична глупост. Сваки човјек који није српске националности школован у доба СФРЈ би потопио 80% ваше приче.
  Јуче или за викенд нисам сигуран неко од ћириличара је писао нешто надуго и нашироко и ја то обавезно прочитам и видим да је дотакао суштину нестанка ћирилице али нисам стигао да га похвалим. Џаба запињете за све редом около,нико нама ћирилицу не убија до комуниста који су се огрнули у плашт српства.
  Говна када умру и данас дан иду на онај свијет са петокраком и зато ћирилица мора умријети а ви можете писати шта вам је воља.
  Сви који живе од продаје ћирилице као да су њени власници,упирања три прста другима у око,доказивања да су већи срби јер су тежи на ваги,експлоатације тробојке а довели су је на ниво таригуза, Цркве и сви поштоваоци пијачарског амблема јесу само за зајебавати.

 8. Младен не заслужује мој одговор на његове ставове јер на овом порталу вређа ничим изазване коментаторе. Портал му гледа кроз прсте , вероватно сматрајући да није у питању вређање него оштрина и жестина, а што би могло повећати посећеност . Чини ми се да ће бити супротно.
  Ја се ипак јављам јер користим сваку прилику да моје мишљење стигне до што већег броја људи. Ово и због тога што кад напишем неки пригодан чланак њега увек хоће да објави само БАЛКАНСКА ГЕОПОЛИТИКА проф. др Зорана Милошевића и , понекад, ВИДОВДАН, ако нисам превише оштар у осуђивању председника Србије због неспровођења уставне одредбе по којој су у службеној употреби српски језик и ћириличко писмо. ФРОНТАЛ редовно одбија моје текстове , па ми се чини да је то због тога да народ не би сазнао за грдну српску правописну срамоту у виду именовања и хрватске латинице српским писмом.И без икаквог стида је наведено у правопису да је та латиница остатак из српскохрватског језичког заједништва.
  Пошто је Младен врло самоуверено изашао на чистину, ево прво да одговорим на његово питање у вези Драшка.
  Пита он „јел нормално написати да ће бити горе за ћирилицу због Драшка“.
  Биће горе јер је он српски аутошовиниста који на телевизијама у Сарајеву говори да Јасеновац није био у функцији хрватског геноцида . Дабогда такав пропао на изборима . Нисам случајно у свом претходном коментару навео речи једног таквог аутошовинисте са Филозофског факултета у Београду проф. др Николе Самарџића који назива ћириличком багром оне људе који се залажу само за оно што имају сви други европски народи – једно писмо у свој једном језику, јер два неминовно воде елиминацији једног – ћирилице.
  Па нека нам каже овде паметњаковић Младен који то метод у одбрани ћирилице треба применити ако би сваки човек несрпске националности школован у СФРЈ „потопио 80% ваше приче“.
  Да ли је он икад ишта предложио за одбрану ћирилице од Срба , или само зна спомињати говна која умиру са петокраком, везати тробојку са таригузом, рећи да неко продаје ћирилицу,
  да је већи Србин онај који је тежи на ваги . Каже нам он да је све то за зајебавати, а и може му се на овом порталу који се назива јединим ћириличким западно од Дрине. Тај портал је дао исту шансу мени који сам написао две књиге о ћирилици и плаћао штампање књига другим српским родољубима, и Младену који овде просипа Србима отров и отворено пише да се зајебава.

 9. boccaccio,да ми наставимо нашу причи.
  Није случајно да режим тек тако дијели придјеве лојави,балија,исиловац,турчин,…. а сами знате да нисам ништа друго него србин.
  Никада нико од Вас безимених ботова није никада написао како се људина мало преиграо,како више није могуће продати причу да је грозна корупција и пљачка српског народа и Републике Српске у служби плаћања на руке у кешу курветине Кетрин Ештеон, како више није могуће продати причу да је самозвани српски члан окружен погрешним људима него да је и малом дјетету јасно да је управо Он извор сваког зла,корупције и пљачке тј. власник свега (јавних набавки,тендера,МХЕ,рудника,читаве пољопривреде,грађевинарства,нискоградње,банака, осигурања…) а да су пуноглавци само ту да се пажња усмјери на погрешне ликове.
  Српском народу треба да буде јасно да би тзв. српски члан без икаквог разлога на правди Бога слагао на муслимане и увукао српски народ у рат и нестанак да одбрани своју пљачку и измишљену позицију.
  Није ни Бакир ништа бољи али њега остављам Јассету.

  https://youtu.be/J-mior8x8bY?t=45

 10. Како год окренеш плаче ова држава за ЗЕЛЕНИМ СРПСКЕ, за нашом национално одговорном политиком, за нашим програмом ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, односно, за нашим пројектом изнуђене ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, тачка.

 11. Prijatno i pozitivno me iznenadio Apostrof što otvoreno dade podršku Drašku.
  Za nadati se da je konačno odabrao stranu.
  Ne kažem da li bolju ili goru, ali se bar izjasnio.
  Dosta je bilo pehlivanjenja, ni ‘vamo, ni tamo.
  Još kada bi imao biračku – glasačku bazu u Banja Luci, mogao bi se priključiti pobjednicima.
  Draško jeste mlad i neiskusan, ali ima damu. Srece.
  A samo takvi imaju neke šanse, pitanje je kolike, da se uspješno suprostave krimianlnoj hobotnici koja pohara igdje išta bi u RS.
  Od tolikih poreza i prihoda javnih preduzeća u energetskom sektoru, đive od zaduđivanja budućih generacija.
  Oni koji to vodje ne prepoznaju i ne vide, dokazano su režimski botovi.

 12. Џо

  Не бих рекао да је небитна информација. Напротив, јако је битна. Ево и зашто.

  Опозиција је у ситуацији када је једна власт већ десет година ту, па већ лагано и њима досадило. Све се зна, јаке и слабе стране. У ситуацији кадa је зицер да се добију избори опозиција истиче у главном и највећем граду своју перјаницу. Главног опозиционог кандидата, врх врхова – Шојића јуниора.

  То све говори о опозицији и „добрим“ намјерама оних који подржавају овакву опозицију – Шојићевци, Давидијанци, ИСИЛовци, и слични. Све мој до мога.

  Има их сигурно 25%.

 13. Предности и мане Драшка Станивуковића:

  Предности:
  – није крао државни новац (зато што још није добио прилику)
  – Хиперактивност
  – Дебели живци
  – Способност да испровоцира противнике
  – Ћаћа му има пара

  Мане:
  – Тотална необразованост
  – Театралност
  – Демагогија
  – Ништа и никад у животи није радио
  – Оболио од змајовитиса (болест која се испољава када болесник види камеру)
  – Нема ни један скандал са пјеваљкама или спонзорушама
  – Воле га у шехеру

 14. Његова највећа мана је то што је крајишник = комуниста.
  Његова највећа врлина је то што је и поред тога што је крајишник испоштовао равногорце у Србињу за разлику од престрашеног Вукана.

 15. Симо П. Ороз13. јула 2020. у 11:47
  Предности и мане Драшка Станивуковића:

  Bravo Simo,respekt.

  Vladajuci ne znaju sta su izgubili.Maestra koji zna prebaciti stvar na protivnicki teren.

  Dok se glasacka „stoka“ sjeti da se Deaskovic ne treba pravdati ,jer nije ni bio na vlasti…prodzose izbori.
  Jesi ovo naplatio pod prekovremeni rad,uvlacis se ponovo u gujcu..il si im samo dao do znanja ko je profi?

Оставите одговор