14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Најбољи квартални резултат цијена нафте у три деценије

Цијене нафте забиљежиле су најбољи квартални резултат у посљедњих 30 година током три мјесеца, закључно са јуном, при чему су оствариле драматичан опоравак након пада на рекордни минимум у априлу.

субота, 4 јула, 2020 / 17:03

Цијене фјучерса сирове нафте “брент” узлетјеле су за више од 80 одсто у другом кварталу, што је њихов најбољи тромјесечни учинак од трећег квартала 1990. године, када су током првог заливског рата регистровале скок од 142 процента, извештава ЦНБЦ.

Фјучерси америчке ВТИ нафте су порасли за 91 одсто током три мјесеца до краја јуна, што је такође њихов најбољи квартални резултат од трећег тромјесечја 1990. године, када су ојачале за 131 одсто.

Ипак, и поред фантастичних добитака током посљедњих недјеља, цијене фјучерса и “брента” и ВТИ нафте су и даље за 34 процента мање у односу на почетак године.

Америчка нафтна референца, ВТИ, први пут у историји је ушла на негативну територију 20. априла, спустивши се на минус 37 долара за барел, у јеку затварања привреде због пандемије корона вируса. То је значило да произвођачи практично плаћају трговцима да преузму њихову нафту.

Цијена “брента” се није нашла у негативној зони крајем априла, али је у тој недељи пала на најнижи ниво од 1999. године.Оставите одговор