Станивуковић приведен код храма у центру Бање Луке

Припадници МУП РС привели су вечерас Драшка Станивуковића након што је заједно с Давидовом мајком Сузаном Радановић и грађанима Бање Луке у Саборном храму Христа Спаситеља запалио свијећу.

уторак, 1 јануара, 2019 / 20:49

Полиција је за Станивуковићем трагала након спречавања одржавања концерта уочи прославе Нове године. Иако се на друштвеним мрежама хвалио да ће.се предати кад он буде хтио, велерас се правио наиван рекавши за медије како не зна због чега полиција трага за њим, јер се није ни крио.

-Тај дан сам био у шетњи, био сам у средини колоне. Најнормалније шетао. Ако причамо о концерту, дошао сам да послушам Хариса, имамо право пјевати Правда за Давида, Клинац у гету и Цецине пјесме. Шта ко зна шта пјева на концерту – рекао је Станивуковић.

О наводима Његоша Томића, који га је оптужио да је током недавних протеста у Бањој Луци предлагао да се изврши државни удар, казао је како ријеч о клевети и да ће подићи тужбу због ових навода.

-Дошао сам да наставим процес градње и стварања, а не да рушим било кога или институције. Ми само желимо да смијенимо људе који не граде ову земљу и да нове генерације направе овђе бољу и љепшу земљу. За ово што говоре ја кажем гдје су докази? Прича се да сам кућни пријатељ с Лукачем и Додиков човјек, има ли иједан доказ? То су бапске приче. Био сам толерантан до данас, адвокатски тим је припремио тужбе и идемо против свих неистина.

Станивуковић је истакао је како је с Томићем био скупа у притвору, али и у кафићу када их је полиција отјерала са Трга 30. децембра, те да су имали коректан однос.

– Имам право да сумњам да они имају корист од тога што пишу. Овде је остало неколико људи који се боре за правду и истину. Уз Давора је остало неколико активиста групе Правда за Давида, слободних људи, слободних блогера-новинара и неколико нас народних посланика. Бићу толерантан да мислим да раде то из незнања. Позивам као човјек, људи имате право да ме не волите, али док нам је тиранин заједнички угњетач, имамо око чега се ујединити. Када то побиједимо онда тражимо уљеза.7 КОМЕНТАРА

  1. Мајстори из сјене на обије стране посао раде, свака част.

    Давор искоришћен, Драшко искоришћен, Његош искоришћен, полиција искоришћена, тужилаштво искоришћено, посљедица, прејаког Додика уздрмали,Српску уздрмали, Бања Луку направили градом случајем, јебени,нема шта.

    Мој искрен савјет професорици Тривић.

    Дивна дамо, немој да и тебе потроше, склони се мало у страну, остани при својим СТАВОВИМА, напиши кад треба нешто, требаћеш кад дође вријеме таква каква си, требаћеш и власти и опозицији, највише ћеш требати Српској, полако, снијег је, нека свака звијер открије свој траг, тачка.