Радојичић најавио тужбе, тражиће одштету због отказивања концерата

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић изјавио је данас да ће Град, вјероватно, ући у судске спорове против организатора скупа "Правда за Давида", који су 30. децембра спријечили да се одрже новогодишњи концерти у Бањој Луци, јер је тиме причињена знатна материјална штета.

уторак, 1 јануара, 2019 / 20:58

Радојичић тврди да је оно што се дешавало 30. децембра, спријечило одржавање новогодишњих концерата у граду и свих других свечаности на отвореном.

Градске власти су, додаје, запримиле бројне жалбе угоститеља, власника хотела и хостела, јер је дошло до отказивања посјета Бањој Луци.

-И ту је начињена милионска штета. У овом моменту ми се чини да ће се организатори скупова од 30. децембра наћи под тужбама од неколико милиона марака – тврди Радојичић.

Као организатори се пред званичним органима нису пријавили челни људи покрета "Правда за Давида", посланици, одборници или предсједници партије, већ пар младих Бањолучана, који ће се сада, како каже, са својим породицама и под огромном материјалном одговорношћу наћи пред судовима.

-Нека питају оне који су их гурнули на прву линију због чега ће сада имати те потешкоће – додао је Радојичић.

Упозорио је и да ће бити тешко вратити повјерење у Бању Луку на туристичком тржишту.

-Нанесена је немјерљива нематеријална штета граду Бањој Луци, јер ће на повратку репутације и гостију требати неколико година. То ће осјетити породице и запослени у секторима који зависе од гостију, као што су трговина, угоститељство, хотелијерство и услуге, који ће сигурно мјесецима, а можда и годинама, имати проблем како нахранити своје породице – нагласио је градоначелник Бање Луке.

Сви концерти који су били планирани за прославу Нове године у Бањој Луци су отказани, а 30. децембра требао је наступити Харис Џиновић, Жељко Самарџић у новогодишој ноћи, док је 1. јануара Бањолучане и све госте требало да забавља Жељко Јоксимовић.

По потписаним уговорима сви извођачи, који су требали наступити током три дана прославе новогодишњих празника, су плаћени, а биће, каже, разговарано о могућностима да буду ангажовани у неком другом термину.

Радојичић је у изјави новинарима указао да је комплетан план "Бањалучке зиме" сада "разваљен", нема новогодишњих концерата, на Тргу Крајине није традиционални "Зимзоград", а од безбједносних околности зависиће оквирни програм православне нове године.2 КОМЕНТАРА

 1. Бањалучка туристичка понуда је нестанак младића Давида Драгичевића.
  Бања Лука такође нуди оно што није могуће видјети ни у Копенхагену гдје запале сва обданишта, школе и друге јавне установе током ноћи.
  Љубазност режимског народа који ногама шута човјека у стомак док полиција Републике Српске гледа такође привлачи сав нормалан свијет.
  Град је привлачан и за старце и дјецу,имате снимке кордона који их гази јер представљају опасност за режим.
  Хапшења у цркви,пријетње тужбом само зато што је црногорац био лијен и глуп да елегантно спроведе у дјело Симин спин о Џенану.

  А ово за тужбу је исто као када су мога оца држали у логору зато што неће да узме пушку тзв. Армије БиХ.
  Главни аргумент за убјеђивање био им је како ће нам узети сву имовину.
  Ћаћу пустили а имовину нам вратили странци који су злу стали за врат.
  Можете пресудити како хоћете али народ вапи за бонским овлашћењима.
  Режим губи са сваким потезом, умјесто да ухапсе убице и помагаче.

  ПРАВДА ЗА ДАВИДА!