Станивуковић ће узети назад мандат од Драгичевића и Рестартоваца

Иако су 13. октобра на Тргу Крајине јавно рекли да неће ући у Народну скупштину Републике Српске и да ће се одрећи својих мандата, опозиционари су сада стали на лопту, пише данашњи "Еуроблиц".

уторак, 30 октобра, 2018 / 11:39

Новоизабрани посланик ПДП Драшко Станивуковић рекао је да је одрицање од мандата најглупља могућа ствар.

"То нигдје нисам споменуо. Ако се одрекнем мандата, то значи да се морам одрећи и плате коју сам већ намијенио поклонити некоме, а да на моје мјесто долази онај испод мене. То политички није нимало мудро", рекао је Станивуковић.

Он је навео да је на Тргу био изненађен питањем о мандатима, те да су рекли да неће ући у скупштину док се не ријеши пар битних ствари које су навели.

Станивуковић је навео да су они који су предлагали да се опозиционари одрекну мандата очекивали да то уради много више људи, а сада када је прошло мало времена чак и људи из групе "Правда за Давида", који су то предлагали, кажу да није логично да се не улази у Народну скупштину.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Давор Шешић рекао је да у тој партији још ништа конкретно нису одлучили.

"О томе ћемо причати и одлучивати на органима странке. Још не могу рећи званичан став, јер о томе нисмо разговарали", рекао је Шешић.1 КОМЕНТАР

 1. Да ли су се шлихтали корисном идиоту, олошу из групе РеТард и задијеној руљи на Тргу Крајине, или покушавају плебсу продати привид о некој својој моралности, али неки из СДС-а и ПДП-а, укључујући и овог дрипчића којег опасно гурају Станивуковића, јесу поручили да неће ући у парламент БиХ и скупштину Српске због наводне изборне крађе, и док се не ријеши случај Давид и сва неразјашњена убиства.
  Тако нешто, ако сам успио похватати.

  Лично баш ме брига за ПС БиХ али овакав однос јесте бестидно омаловажавање скупштине наше републике. Таквим ниподаштавањем (чуј изговора, док не буду задовљни изборима или док се не ријеши неки случај убиства, па какве то везе са уласком у скупштинске клупе) највишег законодованог тијела доказују и однос према Српској.
  Додуше мали Драшко се сад вади како је обећао своју плату донирати овој секти ПзД, па ето зарад њих ће се ресетовати.

  За ове који манипулишу овом фарсом око Давида и ове из групе РеТард знамо који су приоритети, и наравно да ће сваку прилику искористити како би ниподаштавали или унизили Српску или институције Српске.
  Но видјећемо сада који су приоритети овима из СДС-а и ПДП-а, Српска, или је приоритет урушавати најважнију институцију Српске.
  Њихов избор.