Станић: Доласком на власт повећаћемо средства за пољопривреду

Српска демократска странка ће, када дође на власт, повећати средства за пољопривреду која сада износе 60 милиона КМ, зато што се новац мора улагати тамо одакле ће бити извршен његов поврат, изјавио је данас народни посланик СДС-а Миладин Станић. Станић је рекао новинарима у Бањалуци да СДС неће вршити подстицаје у пољопривреди на начин како […]

недеља, 17 августа, 2014 / 16:25

Српска демократска странка ће, када дође на власт, повећати средства за пољопривреду која сада износе 60 милиона КМ, зато што се новац мора улагати тамо одакле ће бити извршен његов поврат, изјавио је данас народни посланик СДС-а Миладин Станић.

Станић је рекао новинарима у Бањалуци да СДС неће вршити подстицаје у пољопривреди на начин како се то сада ради, наводећи као примјер да су три највећа корисника подстицајних средстава "Фармаленд", Пољопривредно добро "Семберија" и "Планинско добро" Невесиње "зрели за реституисање или за стечај и да су дужни много више него што је њихова вриједност".

 Станић је навео да само "плави дизел" може бити постицај у виду робе, док све остало треба да буде подстицај у новцу.

 Према његовим ријечима, СДС ће, када дође на власт, усвојити и закон о подстицајима у пољопривреди да би произвођачи могли дугорочно да рачунају на одређене врсте подстицаја и у складу са тим да организују свој развој.

 "Једна од наших мјера је и да се земљиште мора обрађивати, јер се огромне површине не обрађују, а то земљиште корови оно које се обрађује. Да би се то реализовало неопходне су измјене закона о пољопривредном земљишту", навео је Станић.

 Он је рекао да ће СДС подстицати пољопривредне капацитете онда када се изврше биланси потреба, те да ће регулисати питања у вези са системом концесија кроз промјену регулативе која третира ту област.

 Станић је истакао да је неопходно усклађивање производње са прехрамбено- прерађивачком индустријом, као и наставак активности на сертификовању домаћих лабораторија за преглед прехрамбених производа намијењених за извоз.0 КОМЕНТАРА

 1. Od kojih para gospodine?
  Ako ćete povećati za poljoprivredu onda morate nekome smanjiti, a kome ćete smanjiti-to nas interesuje!?!

 2. Moraćete prvo otpustiti sve one koje je naprimao SNSD u državne ustanove,morate otpustiti sve one koje je SDS naprimao u opštinske ustanove u kojima je na vlasti ,moracete smanjiti sebi s vojim jaranima plate,moracete od sponzora i vaših a i od ovih lopina uzeti otetu imovinu ,i tek onda cete moći dati narodu,običnom narodu,a na to niste navikli i zato LAŽETE GOSPODINE,LAŽETE…..

 3. „Moraćete prvo otpustiti sve one koje je naprimao SNSD u državne ustanove…“

  Na koji način će se to radnici otpustiti, o čemu pričaju ovi trabuinjači? Znaš li ti da je radnik koji je potpisao ugovor na neodređeno u državnoj ustanovi zaštićen kao bijeli medvjed, nema toga ko će ga moći ostaviti bez posla. Izgleda da samo u vašim glavama bi se tek tako riješili viška nepotrebnih radnika a to što nemamo mehanizma to vi zanemarujete.

 4. Ovo je suština predizborne kampanje „Kad dođemo na vlast mi ćemo“… Kao Del Boy „Sljedeće godine u ovo vrijeme bićemo milioneri!“

 5. naravno da će te povećati,povećavali ste ih svake godine dok ste bili vlast a i sad ih povećavate u opštinama u kojima ste vlast samo tako nastavite pa poljoprivredu uskoro nećemo ni imatix-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(Nisam pristalica kmera ali Mirjanić je jedan od rijetkih pravih poteza sekte i za poljoprivredu je uradio daleko više od komplet SDS

 6. Zato i pitam od kojih para će SDS pojačati proizvodnju u poljoprivredi kad vladaju u većini opština u Republici i kad su opštine preopterećene platama SDSOVSKOPRDONJINIH sinova i nema više pfeninga ni za šta a ne za poljoprivredu. Taman ko da je narod magarac.

 7. Podsticaje poljoprivredi treba ukinuti. Pomoći ljudima kroz organizaciju distribucije i povezivanje proizvođača i potrošača. Masa će se naroda odlučiti za kupovinu domaćeg ako mu se domaće učini dostupnim. Ugroziti maloprodajne monopsone.

 8. Разумијем ове што су плаћени да млате о свему па и пољопривреди, оно што не разумијем је храброст да се млате глупости од људи који би могли сутра преузети владу.

  Мораћете господо доказати да знате шта радите, ускоро ћу вам поставити преко свих медија таква питања да ћете се добро сјетити моје колумне овдје под називом „ДАЉЕ РУКЕ ОД ПРИЧЕ О ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА“

  Немојте мислити да Еколошка партија РС ако не иде на изборе да мање мисли о општем добру и да неће активно учествовати у кампањи.

  Да се не помисли како нападам кроз Станића опозицију,исто ћу питати и позицију ако почну причати о пољопривреди, туризму, дрвној индустрији, екологији и уопште о заштити природних ресурса, само да се зна.

  Који се ку*ац фатате приче о нечему о чему појма немате, ово се односи данас на Станића, сутра на сваког другог коме партија да млати по конференцијама за штампу да попуни предизборне дане.

  Јебо те плави дизел Станићу,твоја данашња конференција за штампу показује инфериорност вашег програма из области пољопривреде.

  Плави дизел је у нашем програму само 3% системског рјешења развоја пољопривреде као једне од стратешких грана привреде за наредне деценије.

  Плави дизел ће СДС-у сам увезати пољопривредну производњу,заштити је од увоза, направити насипе,ријешити навододњавање, противградну запштиту, обезбједити сигуран откуп сировина од стране задруга, покренути прерађивачке комбинате, прилагодити образовање потребама пољопривреде од које ће живјети десетине хиљада домаћинстава широм Српске и ……………………..

  Извини Станићу ништа лично, није исто имати бренту, продавати даске и имати програм за четири и осам година, нудити реална рјешења која ће народ запослити и сачувати Српску од унутрашњег и спољног непријатеља.

  О вашем програму и роковима мора да прича ваш идеолог а не људи који имају проблем са идејом и падежима.

  Лаже свака партија која каже да им је програм правило стотине људи.

  Види се на вама да немате идеолога, да лутате од немила до недрага, није џаба велики Волт Дизни рекао „ОНАЈ КО ЗНА ОСМИСЛИТИ, ОН ТО ЗНА И ОСТВАРИТИ“

  Нигдје нажалост не видим визије, идеје, програма, квалитета у људском потенцијалу који ће тај програм изнијети пред народ и сутра кроз власт реализовати, бар по мени, волио би да гријешим јер сваком желим добро и да му се жеље испуне.

  Ово говорим као човјек који има богато радно и организацијско искуство у државном и приватном сектору, човјек који је кроз живот био у комуникацији са десетинама хиљада људи разних профила, образовања и моралних вриједности.

  Пратим ево више од мјесец леукемичне покушаје СДС,ПДП, Чавића, и осталих „опозиционих партија“, страшно.

  Додајте томе и ове млативоде и мутиводе самце и тзв. мале партије од којих нико неће ући у парламент (што мислим да је добро) и ето нам спасилаца.

  Све у свему, ја програма, реформатора и поштењачина СТЈ што рекао половни блогер Рајкан!?

  Па како радите и ширите негативну енергију ови из позиције не морају уопште да се нешто напрежу у кампањи, њихови опоненти сами себе даве, мисле да су у дубоком мору а вода им је већ неколико година до кољена, нису требали пливати, могли су је прегазити у кратким чизмама да су знали.

  Значи да Бог да кћери како се ради.

  Можда је и боље, нека остане ова власт, бар нас странци неће давити сваки дан као што су некад радили (не што не би, питање је ко је главни преговарач, добар политичар осим памети, искуства, добрих савјетника, треба имати и м*да)што се мора признати да позициони лидер и поједини његови сарадници имају.

  Зашто овако кажем?

  Ако остане Миле и после избора не формира владу на основу програма и рокова што нам је дословце последња шанса, радиће улица.

  Лично ћу тада бити највећи присталица и један од вођа демострација да се власт смијени, уведе ванредно стање и да се на основу Закона забрани политичко дјеловање свим партијама и појединцима који су учествовали у било ком облику у власти од рата до данас.

  То је лако изводљиво ако прави родољуби оцијене да је Српска угрожена.

  Исто је тако лако ако си прави родољуб и паметан човјек, формирати владу на основу програма и јасних рокова који се морају пред народом оправдати свако шест мјесеци на јавним трибинама у свим општинама Српске.

  Све је тако једноставно само ако се хоће и ако се зна у каквом историјском моменту живимо, односно ако су наше намјере часне.

  Бојим се да је већина политичких лидера на кривом путу, заслијепљена осветом, амбицијом да буду „велики људи“, уцјеном дијела страних фактора који нам не мисле добро и домаћих интересних(мафијашко-тајкунских) лобија.

  Поздрав Фронталовцима

 9. Шта би,млатили би празну сламу данима, кад се почне причати о нечем конкретном као што је пољопривреда онда се ућути?

 10. za hercterfa i ostale znanstvenike

  Samo podstiucaji fantomskom Farmlandu dobace na 5 miliona pa vi kažite da se s tim parama ne može. Inače, Farmland je poznat po višemilionskom poreskom dugu, a prima podsticaje, poznat je i po fantomskim steonim junicama koje ne rađaju, a radi se o par hiljada junica. Da ne pominjemo Čoloviće i mnoge druge koji su podsticaje pokupili a da zemlja nije ni rađala, ili su ih pokupili, a zemlju dali u podzakup.
  I sve to na milione. I onda dođu ovi fatalisti i kažu da se ne može i ne treba ništa uraditi.:P

 11. „Станић је рекао новинарима у Бањалуци да СДС неће вршити подстицаје у пољопривреди на начин како се то сада ради, наводећи као примјер да су три највећа корисника подстицајних средстава „Фармаленд“, Пољопривредно добро „Семберија“ и „Планинско добро“ Невесиње „зрели за реституисање или за стечај и да су дужни много више него што је њихова вриједност“.

  Ето одакле паре. Да сте пажљиво прочитали, знали би, али не, очигледно је поента само да се напада, не дај боже да се размишља док се чита.

 12. ribar,

  „треба имати и м*да“

  Reče čovjek koji ih nije imao da se kandiduje na izborima dodajući „и тзв. мале партије од којих нико неће ући у парламент (што мислим да је добро)“.

  Vrtiš tri levatske kolumne kao da si tu napisao svu pamet svijeta, uporno pominješ otrcanu frazu bolesnog Diznija i podržavaš kao vrli kapetan srspke vojske one koji dana rata nisu vidjeli, uz to napadajući opoziciju!

  Jedva čekam da prodje oktobar, ko god da pobijedi bićeš kulturno odjeban, nećeš se od sramote smjeti javiti na ovom portalu!

  Živi bili pa vidjeli!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *