Штајнберг: Немамо конкретан план за ријешавање политичке кризе у БиХ

Замјеник државног секретара САД Џејмс Штајнберг поручио је да Вашингтон нема конкретан план или приједлог у вези са формирањем власти у БиХ и да одлуке морају да донесу лидери у БиХ, и навео да питање државне имовине треба ријешити политичким преговорима, а не унилатералним активностима. Штајнберг је рекао да је САД забринут због ситуације у […]

субота, фебруар 26, 2011 / 13:58

Замјеник државног секретара САД Џејмс Штајнберг поручио је да Вашингтон нема конкретан план или приједлог у вези са формирањем власти у БиХ и да одлуке морају да донесу лидери у БиХ, и навео да питање државне имовине треба ријешити политичким преговорима, а не унилатералним активностима.

Штајнберг је рекао да је САД забринут због ситуације у БиХ и неформирања власти и да није задовољан тренутним ћорсокаком.

Он је у заједничком интервјуу за новинске агенције у БиХ – Срну, Фену и Онасу – истакао да је дошао у БиХ у веома важном политичком тренутку да јасно каже да је САД и даље веома ангажован, да подржава тежње грађана и да нагласи важност коју придаје напретку када је ријеч о формирању власти и у Федерацији БиХ и на нивоу БиХ.

Према његовом мишљењу, формирање власти није крај пута него неопходан корак да би се наставило даље.

"Подстакао сам све лидере са којима сам се данас састао да то имају на уму, посебно у свјетлу рокова, а посебно оног до краја марта до када треба да буде усвојен буџет ФБиХ. Надамо да ће људи схватити да оно што сада изгледа да су велике разлике може изгледати да су мала питања када једном буду донесене одлуке" – нагласио је Стајнберг.

Он је истакао да је веома важно да сви лидери имају одговорност као јавни службеници према грађанима да иду даље и рјешавају њихове проблеме.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *