Шта полиција савјетује грађане на Дан Републике

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поводом прославе 09. јануара, Дана Републике Српске, предузима појачане мјере безбједности у циљу одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду.

среда, 9 јануара, 2019 / 05:35

Позивамо све грађане Републике Српске да дођу у Бањалуку, да Дан Републике Српске прославимо у миру и достојанствено.

Грађани који буду жељели да прате свечани дефиле који ће у сриједу, 09. јануара 2019. године бити одржан у Бањалуци савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете. Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ.

Представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане подсјећамо да је у циљу безбједности учесника, 09. јануара на подручју града Бањалука забрањена употреба дроновa.

Истовремено, представници медијских кућа који су се акредитовали за праћење свих догађаја који се организују поводом прославе Дана Републике 09. јануара у Бањалуци треба да на себи имају јасно истакнуту акредитацију. Без акредитације неће моћи ући у Спортску дворану "Борик".

Представници медија су дужни да поштују наредбе полицијских службеника на терену.