Српска нова година у Истри без Боре Дрљаче, јер је "прочетник"

Наступ српског пјевача народне музике Боре Дрљаче, најављен у оквиру дочека православне Нове године 13. јануара у Дому бранитеља у Пули, отказан је данас послије контакта градоначелника Бориса Милетића са предсједником Заједнице Срба у Истри Миомиром Јеремићем.

петак, 5 јануара, 2018 / 15:34

Пошто је објављено да је Град Пула покровитељ дочека, у саопштењу је наведено да се Град Пула ограђује од наступа Дрљаче јер је организатор најављеног дочека Заједница Срба у Истри, а Дом хрватских бранитеља није у ингеренцији Града већ Министарства одбране Хрватске, преноси Хина.

Агенција наводи да је Дрљача "јавности познат по прочетничком ставу и српском национализму”, а да је вијест о његовом наступу "изазвала бурне реакције на друштвеним мрежама”.

Пулски градоначелник Борис Милетић контактирао је предсједника Заједнице Срба у Истри Миомира Јеремића, који је одустао од наступа Дрљаче.

"Град Пула, познат у Хрватској, али и широм Еуропе као град либералних вриједности и успјешне мултикултуралности, ограђује се од сваке врсте националне искључивости и вјерске нетрпељивости која уноси раздор и немир међу становништво. У складу с тиме не подржава ни гостовање музичког извођача Боре Дрљача, који у својим пјесмама и изјавама износи ставове непримјерене европским вриједностима толеранције и међусобног поштовања”, навео је Милетић у саопштењу.4 КОМЕНТАРА