03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Сребро и олимпијска норма за Ивану Шпановић

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је сребрну медаљу у скоку у даљ на Европском првенству за млађе сениоре у чешкој Острави. Шпановићева је већ у првој серији скочила одличних 6.74 метара и захваљујући још једном добром скоку освојила је сребро испред Њемице Состене Могуенар која је имала идентичан скок. Злато је освојила сјајна Русиња Дарија […]

недеља, 17 јула, 2011 / 19:26

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је сребрну медаљу у скоку у даљ на Европском првенству за млађе сениоре у чешкој Острави.

Шпановићева је већ у првој серији скочила одличних 6.74 метара и захваљујући још једном добром скоку освојила је сребро испред Њемице Состене Могуенар која је имала идентичан скок.

Злато је освојила сјајна Русиња Дарија Клишина која је “разбила“ конкуренцију скочивши преко седам метара (7.05м).

Српска атлетичарка је освварила најбољи резултат сезоне, четири центиметра слабији од свог личног рекорда (6.78), а прескочивши 6.65м остварила је олимпијску Б норму (А норма 6.75м) и обезбиједила мјесто на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

Ово је трећа медаља српских атлетичара на шампионату у Острави, после двије бронзе – Михаила Дудаша у десетобоју и Емира Бекрића у трци на 400 метара са препонама.