СП: Поремећени политички односи у ПСБиХ

Извршни одбор Социјалистичке партије је разматрајући актуелну политичкукриз у у вези са неформирањем власти на нивоу Парламентарне скупштине БиХ, закључио да је недопустиво и неодрживо да власт на нивоу заједничких институција БиХ још није формирана због непостојања политичког договора о формирању парламентарне већине. То упућује да су политички односи на нивоу ПСБиХ дубоко поремећени и […]

четвртак, 19 маја, 2011 / 14:42

Извршни одбор Социјалистичке партије је разматрајући актуелну политичкукриз у у вези са неформирањем власти на нивоу Парламентарне скупштине БиХ, закључио да је недопустиво и неодрживо да власт на нивоу заједничких институција БиХ још није формирана због непостојања политичког договора о формирању парламентарне већине.

То упућује да су политички односи на нивоу ПСБиХ дубоко поремећени и говори о неопходности квалитетнијег дјеловања да би се из те кризе изашло.

У постојећем стању, тешко да ће се изнаћи компромис између политичких снага у ПСБиХ а рјешења су неопходна јер због неконституисања и нефункционисања заједничких институција трпе сви грађани БиХ.

Социјалистичка партија сматра да би, а уколико се у року од 30 дана не постигне политички договор и не образују институције власти БиХ, једино рјешење било расписивање нових избора за Парламентарну скупштину БиХ те да се на темељу нових политичких снага и односа у ПСБиХ покуша изнаћи рјешење.Оставите одговор