Жан Пол Белмонду уручена Златна палма за животно дјело

Легендарном француском глумцу Жан Полу Белмонду прексиноћ је на филмском фестивалу у Кану додијељена "Златна палма" за животно дјело, пренијели су медији. Видно узбуђен Белмондо, приликом уручења награде, не сачекавши да престане вишеминутни аплауз 240 фотографа и новинара који су присуствовали вечери која је приређена у његову част, захвалио се на награди. "Желим да се […]

четвртак, мај 19, 2011 / 14:41

Легендарном француском глумцу Жан Полу Белмонду прексиноћ је на филмском фестивалу у Кану додијељена "Златна палма" за животно дјело, пренијели су медији.

Видно узбуђен Белмондо, приликом уручења награде, не сачекавши да престане вишеминутни аплауз 240 фотографа и новинара који су присуствовали вечери која је приређена у његову част, захвалио се на награди.

"Желим да се захвалим свима који су овде присутни. Хвала вам од свег срца", рекао је он.

На церемонији доделе били су присутни и Белмондови пријатељи из света филма као што су Клаудија Кардинале, Пјер Маријел, Албер Дифонел, Жан Рошфор и многи други.

Публици је после уручења награде премијерно приказан и документарни филм о глумцу који је светску славу стекао филмом Жана Лика Годара "До последњег даха".Оставите одговор