СНС: Нови доказ Тадићевог додворавања

Српска напредна странка у Републици Српској сматра да је хапшење генерала Ратка Младића од стране режима у Србији само још један доказ чињенице да власт Бориса Тадића апсолутно нема рјешење како да поправи катастрофално стање у којем се Србија налази. – Та власт на све могуће начине, укључујући и депортације својих грађана доказано пристрасном и […]

петак, 27 маја, 2011 / 13:35

Српска напредна странка у Републици Српској сматра да је хапшење генерала Ратка Младића од стране режима у Србији само још један доказ чињенице да власт Бориса Тадића апсолутно нема рјешење како да поправи катастрофално стање у којем се Србија налази.

– Та власт на све могуће начине, укључујући и депортације својих грађана доказано пристрасном и необјективном трибуналу у Хагу, покушава да се додвори одређеним међународним круговима, пошто је очигледно да више нема подршку грађана Србије. – кажу у СНС.

Српски напредњаци кажу да оправдано страхују да ђенерала Младића не очекује поштено суђење у Хагу, а срамни случајеви пресуда Рамушу Харадинају и Насеру Орићу и више него довољно оправдавају такав страх.

– Званичне институције Републике Србије, али и Републике Српске, нису извршиле довољан притисак како би се правда колико-толико појавила у хашким судницама, те стога апелујемо на исте да пруже сву неопходну помоћ оптуженим Србима у хашком притвору – саопштавају напредњаци.

Српска напредна странка недвосмислено пружа подршку расвјетљавању свих злочина у ратовима у бившој Југославији и нико не смије да буде амнестиран уколико је било којим својим чином нарушио слободу, физички или психички интегритет било ког човјека. Ово треба да буде основни принцип свих судова, укључујући и суд у Хагу, јер је потпуно неприхватљиво да неко буде више или мање одговоран за своје злочине само због тога што је ове или оне националне, вјерске или идеолошке припадности. Српска напредна странка увијек ће бити против такве апсолутно нелегитимне праксе, пише у саопштењу ове странке.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор