Русија: Посредоваћемо у рјешавању либијске кризе

Русија је спремна да посредује у рјешавању либијске кризе, послије захтјева који су упутили њени партнери из Групе 8, изјавио је данас високи руски званичник новинарима на самиту Г8 у Француској. Замјеник министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је да је либијски лидер Моамер Гадафи изгубио легитимитет због својих потеза и да му треба помоћи […]

петак, мај 27, 2011 / 13:59

Русија је спремна да посредује у рјешавању либијске кризе, послије захтјева који су упутили њени партнери из Групе 8, изјавио је данас високи руски званичник новинарима на самиту Г8 у Француској.

Замјеник министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је да је либијски лидер Моамер Гадафи изгубио легитимитет због својих потеза и да му треба помоћи да оде са власти.

"Нема неслагања о томе са партнерима из Г8, иако се тон можда разликује", додао је Рјабков.

Помоћник предсједника Дмитрија Медведева касније је рекао новинарима да Москва има партнере у пратњи либијског вође са којима може да преговара о његовом одласку са власти.

Европске дипломате наводе да постоје знаци да су руске дипломате ступиле у контакт са либијским колегама, али да западним владама није познато о чему се воде разговори. (крај)млОставите одговор