Представљен нови роман о Џејмсу Бонду

Амерички писац крими романа Џефри Дивер представио је прекјуче у Лондону роман "Карте Бланш" о новим авантурама Џемса Бонда, чија је радња смјештена у данашње вријеме. Током презентације, која је планирана прецизношћу британске тајне обавештајне службе МИ6, Дивер је прву копију романа добио из руку краљевских маринаца који су се спустили са крова лондонске железничке […]

петак, 27 маја, 2011 / 14:22

Амерички писац крими романа Џефри Дивер представио је прекјуче у Лондону роман "Карте Бланш" о новим авантурама Џемса Бонда, чија је радња смјештена у данашње вријеме.

Током презентације, која је планирана прецизношћу британске тајне обавештајне службе МИ6, Дивер је прву копију романа добио из руку краљевских маринаца који су се спустили са крова лондонске железничке станице Сент Пенкрас, преноси Би-Би-Си.

Диверов роман, чија је радња смештена у данашње доба, појавиће се у британским књижарама данас, на годишњицу рођења Иана Флеминга, аутора оригиналних Бондових авантура.

Флемингова братаница, Луси Флеминг, изјавила је да би њен стриц био задовољан начином којим је Дивер "убацио свог вољеног Џејмса Бонда у 21. вијек".

"Подмладио сам чувеног Флеминговог јунака", казао је Дивер, додајући да је он писац "ролеркостер романа" што значи да јадном Бонду није дао ни минуту предаха.

Америцки писац је на презентацију своје књиге дошао у црвеном бентлију са бројем 007 исписаним на хауби у пратњи младе даме на моделу БСА мотора из 60-их година.

Џефри Дивер је објавио 28 романа и према некима од њих, као што је "Сакупљац костију", снимљени су филмови.Оставите одговор