Скупштина радикала смијенила Благојевића и изабрала Ђурђевића

На Скупштини Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" одржаној данас у Теслићу Драган Ђурђевић је добио огромну већину гласова чланова Скупштине и изабран је за предсjедника странке.

недеља, 31 марта, 2013 / 19:42

Ђурђевић је недавно добио подршку централе из Београда, а све по налогу Војислава Шешеља, због отворене подршке Мирка Благојевића политици Милорада Додика.

Благојевић није присуствовао сједници, а по свој прилици није ни знао за њено одржавање. Његов став је да је он легални предсједник који има право да заказује сједнице (што је формално правно тачно, јер радикале у Србији и Српској правно не веже ништа), а дешавања у Теслићу је прокоментарисао као оснивање нове Српске радикалне странке – Мићо Мићић.

Сукоб радикала је започео управо око подршке Мићи Мићићу. Благојевић је био за стварање нове скупштинске већине са СНСД, док су два одборника радикала, за које чаршија прича да им је читава кампања била финансијски помагана из СДС, нису хтјели у ту авантуру.

Након што је сукоб избио на видјело, Драган Ђурђевић је почео са чистком кадрова оданих Благојевићу са свих мјеста које је СРС добила у подјели локалне власти.

Сукоб је нарочито постао мучан у Центру за културу, гдје су "мирковци" закукали како су те смјене политички мотивисане (уосталом, као и постављање на та мјеста), да би почели бивше колеге оптуживати за сексуално узнемиравање и хомосексуализам.

Најављене су и тужбе, јер на рјешењима о смјени не постоји образложење.Оставите одговор