Шкотски премијер налијепио Би-Би-Си

Шкотски премијер Алекс Салмонд оптужен је да се препустио "срамотном" и увредљивом понашању након што је званичника британске медијске куће Би-Би-Си-ја Рика Бејлија, који му није дозволио да се појави у спортском програму, упоредио са нацистичким бирократом, пише британски дневник "Дејли телеграф". Према Салмондовим ријечима, Бејли се понашао као "гаулајтнер", јер му није дозволио да […]

недеља, 5 фебруара, 2012 / 17:45

Шкотски премијер Алекс Салмонд оптужен је да се препустио "срамотном" и увредљивом понашању након што је званичника британске медијске куће Би-Би-Си-ја Рика Бејлија, који му није дозволио да се појави у спортском програму, упоредио са нацистичким бирократом, пише британски дневник "Дејли телеграф".

Према Салмондовим ријечима, Бејли се понашао као "гаулајтнер", јер му није дозволио да се појави у емисији пред рагби утакмицу купа "Калкута" коју су играле репрезентација Енглеске и Шкотске.

Бејли је страховао да Салмондово појављивање у програму, који нема политички садржај, против правила Би-Би-Си-ја о неутралности, али шкотски премијер сматра да је званичник "послушник Даунинг стрита".

Лидери опозиционих странака оптужили су шкотског премијера да користи тактику "школског дјечака насилника" што омаловажава његову функцију и затражили су од њега да повуче непристојни напад на интегритет Би-Би-Си-ја.

Термин "гаулајтнер" односи се на лидере регионалних огранака нацистичке партије.

Повезано: Зашто у Британији нема наслова референдум-дум

aleks salmond napao zvanicnika bbc koji mu nije dozvolio da se pojavi u sportskom programu povodom ragbi utakmice engleske i skotske referendum skotskaОставите одговор