ФБиХ: Термоелектране у погону, залихе уља се топе

Због повећане потрошње електричне енергије, максималне производње термоелектрана "Тузла" и "Какањ" и отежаног допремања нових количина угља, на депоима термоелектрана знатно су смањене количине овог енергента, саопштено је из "Електропривреде БиХ". Због изразито лоших временских услова отежан је и транспорт угља унутар термоелектрана, а додатни проблем представљају отежани услови за рад у рудницима. Ситуација на […]

недеља, 5 фебруара, 2012 / 18:06

Због повећане потрошње електричне енергије, максималне производње термоелектрана "Тузла" и "Какањ" и отежаног допремања нових количина угља, на депоима термоелектрана знатно су смањене количине овог енергента, саопштено је из "Електропривреде БиХ".

Због изразито лоших временских услова отежан је и транспорт угља унутар термоелектрана, а додатни проблем представљају отежани услови за рад у рудницима.

Ситуација на подручју хидроелектране Салаковац ријешена је у поподневним часовима. Након више од 50 сати извршена је смјена запослених. Претходно је смјена радника извршена у Хидроелектрани Грабовица.

Снабдијевање електричном енергијом на подручју Средњобосанског, Унско-санског, Тузланског, Зеничко-добојског и Сарајевског кантона је стабилно.

На подручју "Електродистрибуције" Мостар у току је отклањање квара на 10-киловолтном далеководу на подручју Подвележја.

У току је отклањање кварова на трансформаторским станицама "Шићи", "Подсоколина" и "Каменолом Рача" на подручју општине Илијаш.

У Јавном предузећу "Електропривреда БиХ" предузимају неопходне активности да не би дошло до прекида у снабдијевању потрошача електричном енергијом и да би обавезе према купцима биле уредно извршене.

И поред отежаних услова за рад, интервентне екипе и запослени у диспечерским центрима и производним објектима "Електропривреде БиХ" су на високом степену спремности и улажу ванредне напоре да би посљедице тренутног стања биле ублажене.Оставите одговор