Скандалозно: Увоз флаширане воде БиХ кошта 100 милиона КМ!

БиХ домаћом производњом задовољава тек четвртину својих потреба за храном док све остало увози, на што се годишње троши између 500 милиона и милијарду марака, подаци су Удружења за економски развој „Нерда“ из Зворника. Само на увоз флаширане воде из БиХ годишње оде 100 милиона КМ, иако је ово земља природе и здравих ресурса, а […]

четвртак, март 10, 2011 / 09:56

БиХ домаћом производњом задовољава тек четвртину својих потреба за храном док све остало увози, на што се годишње троши између 500 милиона и милијарду марака, подаци су Удружења за економски развој „Нерда“ из Зворника.

Само на увоз флаширане воде из БиХ годишње оде 100 милиона КМ, иако је ово земља природе и здравих ресурса, а посједује и низ производа којима може бити веома конкурентна, као што је млијеко, производња меса, воће и поврће, наводе "Независне новине".

Предсједник Комисије за заштиту домаће производње БиХ Стојан Маринковић упозорава да ће се пољопривредици наћи на кољенима уколико се нешто брзо не предузме да се заштити домаћа производња.

"Наравно да БиХ производњом хране задовољава тек четвртину потреба, иако имамо природне ресурсе за комплетну пољопривредну производњу, зато што никог није брига што домаћи производи прпадају", рекао је Маринковић.

Он је навео да је најевидентнији прекомјерни увоз меса и месних прерађевина сумњивог квалитета и то из Аргентине и Бразила који у БиХ стижу преко Црне Горе и Македоније.0 КОМЕНТАРА

  1. Krasno, „posjeduje niz proizvoda kojima moze biti veoma konkurentna“. Pa, sto nije konkurentna, kad moze? Kad bude konkurentna, onda ne trebaju ni komisije za zastitu ovoga i onoga.

  2. Na starom frontalu je bio podatak o 120 miliona KM uvoza. ko je popio toliko vode?
    Sumnjiv kvalitet valjda se može utrditi nekim inspekcijskim pregledom na osnovu nekog pravilnika. Ako nema pravilnika treba ozbiljno razmisliti o ispaši kao redovnom načinu ishrane:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *