Сиријци ће знати ћирилицу: Руски језик обавезан у школи

Учење руског језика је обавезно у сиријским школама, изјавио предсједник руског Удружења за међународну сарадњу Сергеј Степашин. "Након недавне посјете Сирији замјеника руског премијера Дмитрија Рогозина, власти ове земље одлучиле су да уведу обавезно учење руског језика у сиријским школама", изјавио је Степашин на састанку Комитета Думе за послове Заједнице независних држава, евроазијске интеграције и […]

петак, 30 маја, 2014 / 21:31

Учење руског језика је обавезно у сиријским школама, изјавио предсједник руског Удружења за међународну сарадњу Сергеј Степашин.

"Након недавне посјете Сирији замјеника руског премијера Дмитрија Рогозина, власти ове земље одлучиле су да уведу обавезно учење руског језика у сиријским школама", изјавио је Степашин на састанку Комитета Думе за послове Заједнице независних држава, евроазијске интеграције и веза са сународницима.

Он је додао да је Сирија увијек била не само савезник Русије, већ и њен прави бастион на Блиском истоку, преноси РИА "Новости".

Степашин је подсјетио да је у јануару сиријско Министарство образовања донијело одлуку да понуди избор између француског и руског језика, као другог страног језика за ученике петог разреда, док је до сада француски језик био једина опција.

Сиријски министар образовања Хазван ал Ваз је тада објаснио да је ова одлука донесена због образовног процеса, а не због политичких разлога.

У сиријским школама се од првог разреда учи енглески језик.0 КОМЕНТАРА