Синдикат охрабрује НБА играче да нађу посао у Европи

Били Хантер, шеф асоцијације играча америчке професионалне кошаркашке лиге НБА, изразио је подршку играчима који би да играју у иностраним клубовима док у САД траје локаут. У меморандуму који је играчима послат у сриједу увече а до којег је дошла агенција Асошиејтед прес, Хантер наводи да синдикат подржава све играче који "намјеравају да наставе да […]

четвртак, 14 јула, 2011 / 13:14

Били Хантер, шеф асоцијације играча америчке професионалне кошаркашке лиге НБА, изразио је подршку играчима који би да играју у иностраним клубовима док у САД траје локаут.

У меморандуму који је играчима послат у сриједу увече а до којег је дошла агенција Асошиејтед прес, Хантер наводи да синдикат подржава све играче који "намјеравају да наставе да зарађују за живот, остану у врхунској такмичарској форми и играју игру коју сви воле док траје несрећни локаут, који је увела НБА лига".

"Сврха локаута је економски притисак на играче да пристану на неповољни уговор о колективном преговарању. Важно је да власници клубова схвате да би њихова одлука да своје играче гурну у тешке економске околности могла да доведе то значајних последица", написао је Хантер.

Према његовим ријечима, "ако власници не буду дали играчима терен на којем ће моћи да играју у САД, ризикују да изгубе најбоље играче на свијету у корист међународних кошаркашких федерација које су више него вољне да им дају посао".