Ко је запалио возила подгоричких "Вијести"?

Два службена возила Независног дневника "Вијести" из Подгорице изгорјела су јутрос око 3 сата на Булевару револуције испред бројева 32 и 34, преко пута Агенције за националну безбједност. За сада непозната особа, или више њих, полила су бензином два службена пик-ап-а са јасним ознакама независног дневника. Полиција и ватрогасци, на позив станарке зграде испред које […]

четвртак, 14 јула, 2011 / 13:14

Два службена возила Независног дневника "Вијести" из Подгорице изгорјела су јутрос око 3 сата на Булевару револуције испред бројева 32 и 34, преко пута Агенције за националну безбједност.

За сада непозната особа, или више њих, полила су бензином два службена пик-ап-а са јасним ознакама независног дневника. Полиција и ватрогасци, на позив станарке зграде испред које су запаљена возила, Радмиле Ђикановић, брзо су, како је рекла, дошли и угасили пожар на возилима али су, упркос томе, оба возила потупуно уништена.

Полиција је током увиђаја рекла "Вијестима" да је очигледна намјера да се возила униште због чињенице да је између службених аутомобила Вијести било и других аутомобила.

Полиција је испитала и једног очевица догађаја и, како су рекли, он им је дао прецизан опис човјека који је запалио возила.

Очевидац је пред полицијом рекао да је, непосредно прије него је букнуо пожар на возилима, видио младића између 20 и 25 година, око 185 цм висине у бијелој мајци и карираном шортсу.

Младић је, рекао је очевидац, био изразито свијетле пути и он је, након што је полио возила бензином и бацио варницу, побјегао кроз портун зграде носећи у руци велику, бијелу пластичну кесу.

Полиција је завршила увиђај и изузела трагове за криминалистичку анализу. Полиција је наложила да се прикупе сви снимци видео надзора у цијелом кварту.

Увиђајем је руководио Екан Јасавић, руководилац Експозитуре за крвне и сексуалне деликте, пожаре, експлозије и хаварије Подручне јединице полиције Подгорица.

Танка нада у рад полиције

Михаило Јововић, главни и одговорни уредник Независног дневника Вијести, нада се да ће полиција открити ко је и због чега запалио службене аутомобиле Вијести. Ипак, с обзиром на досадашње резултате у рјешавању случајева напада на Вијести и критичке медије и новинаре, та нада је "прилично танка".

"Због таквих поражавајућих резултата, међу којима има и лажних криваца који се добровољно пријављују као у случају пребијања Жељка Ивановића или нпр. односа читавог полицијског и правосудног система према нападу градоначелника Мугоше на на мог колегу и мене, увијек постоји сумња да су овакви напади организовани и наложени из дјелова власти и њима блиских криминалних кругова, како би нас застрашили и тако утицали на нашу уређивачку политику", рекао је Јововић и нагласио да медији имају право то да тврде све док се не пронађу разлози и прави кривци.

Јововић се нада да ће држава разбити његове сумње ефикасним рјешавањем овог и свих других случајева.

Он проблем види и у начину комуницирања бившег премијера са медијима. Уредник Вијести наглашава да бивши премијер "не прошопушта да његовим критичарима нацрта мету, упркос настојањима његовог насљедника да то промијени".

"А од таквих иступа у државним медијима, до оваквих па чак и горих ствари које могу направити смртно заљубљени у лик и дјело не треба пуно", казао је Јововић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор