Касиповић: Похвале за бањолучки водовод

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић рекао је данас да примјер бањолучког "Водовода", који је издвојио око 86.000 КМ за прикључење осам школа на градски водовод и тако обезбиједио хигијенски исправну воду за ученике, треба да препознају и друге организације у Српској и помогну и школама и заједници у којој раде. Касиповић је […]

четвртак, 14 јула, 2011 / 14:22

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић рекао је данас да примјер бањолучког "Водовода", који је издвојио око 86.000 КМ за прикључење осам школа на градски водовод и тако обезбиједио хигијенски исправну воду за ученике, треба да препознају и друге организације у Српској и помогну и школама и заједници у којој раде.

Касиповић је нагласио да је ситуација у вези са водоснабдијевањем, посебно подручних школа, хигијенски исправном водом у Српској далеко боља него што је то било прије неколико година, али да ће коначну информацију о томе Министарство просвјете и културе имати у септембру, на почетку нове школске године.

"То питање је у највећем броју школа ријешено тако што је саниран 21 бунар, а опремили смо и средили чатрње у шест школа. Одобрили смо за то 250.000 КМ, од којих је до сада реализовано 148.000. Неке локалне заједнице су и саме рјешавале ова питања. На почетку школске године имаћемо испуњене упитнике из свих школа о снабдијевању хигијенски исправном водом", рекао је Касиповић новинарима након састанка са директором бањалучког "Водовода" Миланом Мазалицом.

Касиповић је нагласио да је гест "Водовода" Бања Лука подстакао Министарство просвјете и културе да размишља о додјељивању плакете "пријатељи школа".

Директор "Водовода" а.д. Бањалука Милан Мазалица рекао је да ово предузеће бесплатно за школе ради и ситније поправке на водоводној инфраструктури, тако да је износ новца који "Водовод" издваја за школе и већи од 86.000 КМ.

Он је нагласио да "Водовод" од прије неколико година, у сарадњи са бањалучким школама, проводи неке од активности у оквиру акције чишћења и заштите ријеке Врбас, те да је прикључење на градски водовод био само гест захвалности школама.

Изградњу прикључног цјевовода, поставку водомјерног окна, постављање водомјерне инфраструктуре, трошкове материјала и радне снаге "Водовод" а.д Бањалука бесплатно је обезбиједио за основне школе "Милан Ракић" у Карановцу, "Ђура Јакшић" у Српском Милановцу, "Бранко Радичевић", "Јован Дучић" подручно одјељење у Куљанима, "Свети Сава", као и школе у Поткозарју и Мотикама, те за бањолучку Гимназију.0 КОМЕНТАРА