Касиповић: Прес ће нам поднијети извјештај о трошењу 50.000 КМ

Народни посланик ПДП, Бранислав Бореновић поставио је у НСРС питање Влади РС у вези поклањања 50.000 КМ порталу Пресс-а.

четвртак, 14 јула, 2011 / 14:43

Бореновић је рекао да му је питање стигло на твитер налог и ово је један од првих продора  критичког мишљења изнешеног на интернету у Скупштину РС.

Погледајте шта је министар Касиповић одговорио Бореновићу:

Подсјетимо, народни посланик Срђан Мазалица једном је поставио питање на захтјев коментатора са Фронтал.Рс, а у вез финансирање Демофеста.0 КОМЕНТАРА

 1. Ал’ министар не показа УГОВОР којим се утврђују обавезе и одговорности, колико ме памћење служи оно је била ОДЛУКА ВЛАДЕ. Дакле САНКЦИЈЕ НЕ ПОСТОЈЕ!

  ДоброТВОР(ОВ)И из Владе баш су издашни када нису у питању њихове паре.

 2. Извињавам се унапријед што мој коментар нема везе са темом, ал` морам искористит` прилику да питам сљедеће. Наиме, зашто министарства траже да се приложи љекарско увјерење уз осталу документацију за неки конкурс? Треба да га доставља само кандидат који буде изабран. Или, нека људе који су незапослени ослободе плаћања тог глупог папира јер кошта 40-50 марака и важи само 6 мјесеци. Неко ће рећи да то није нека свота, али свако мало издвајат` паре за један папир, а при том си незапослен, дакле, НЕМАШ (редовне) приходе, није у реду.
  Надам се да ће ово прочитати господа Бореновић или Стевандић па да ураде нешто ако могу..макар да помену на скупштинском засједању.

 3. Svrljko, 14.07.2011. 23:21:38

  Фино ти пише ОДЛУКА бенасти човјече. Знаш ли шта је одлука? Исто као одлуче дати помоћ угроженим подручијима… Дакле, не одговарају НИКОМ за свој (не)рад. Јер да одговарају одавно би били многи на родибији!

  Дијана, 15.07.2011. 22:19:54

  Једноставно, зато што у свим министраствима сједе људи школовани по (х)Апеирону, БЛЦ (бањалучки лезбо центар), њих по неколико стотина сједи у министарству и ето један/а се сјетио/ла да је тамо некад њему/ој неко тражио љекарско увјерење, ал’ је притом заборавио када је предао папире да није било конкурса. Дакле, ако си аплицирала за посао а они ти тражили љекарско увјерење, то је сигуран знак да су мислили да имаш неку јаку везу, а немаш 😛

 4. pink panter, 17.07.2011. 14:12:40
  Bilo je nešto postavljeno, od sutra će biti ponovo. Uglavnom, Ministarstvo prsvjete je dalo podršku projektu besplatni konkursi i onda su neki dan objavili konkurs u kojem traže sve što košta i previše ovaj narod bez posla i para.

  Хвала!:)

  Проблем су љекарско увјерење и увјерење о некажњавању. Прво кошта без обзира што си незапослен, што си студент, а друго кошта нас који нисмо рођени у мјесту у којем сад пребивамо. То увјерење се добија у ЦЈБ-у града у којем си рођен па ја, тако, морам да одем до Травника, а то кошта.. Мислим да они то раде намјерно јер знају да многи немају новца за то а онда је мање пријављених што значи и да је мања шанса да неко оспори конкурс и сл…

 5. Naravno, uzimaju nam i zadnju marku, a pored toga igraju upravo na tu kartu odustajanja. Licemjerje bez granica. Što se tiče odlaska u CJB, to ne bi smjeli mi kao pojedinci ni dizati i dobijati i plaćati, ego poslodavac, ako nas primi i to je tako prema zakonu o ličnim podacima. Kazna za ovakve konkurse može biti i 50 000 KM, ali neće vrana kopati oči drugoj vrani. Mi plaćamo cijenu. Ministarstvo prosvjete je pismeno potvrdilo da će spriječiti ovu praksu, ali slagali su. Šta očekivati, kada naša Komisja za sprečavanje sukoba interesa u organima vlasti nije imala ni jedan takav slučaj prošle godine.

 6. pink panter, 18.07.2011. 09:47:23
  Дијан, погледај за 1 сат, на сајту наведене агенције.

  Хвала!:) Погледаћу.

  nenad stevandić, 18.07.2011. 10:03:08
  видио сам и уписао ово за љекарска па ђу се распитати
  [email protected]

  Хвала и Вама, Ненаде! Надам се да ћете успјети да помогнете свима нама којима је та пракса дозлогрдила. Поздрав!

 7. Шта рећи осим туга? Као ДИПЛОМИРАНИ ИНЖЕЊЕР ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ НА ОДСЈЕКУ ЗА РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКУ могу да вам објасним како се краду државне паре на овај начин. Израда овако просјечног портала, за ову намјену, креће се пар хиљада КМ. Од тиџ пар до 50 000 они то оправдају разноразним глупостима па вам кажу да је портал направљен по најсавременијим стандардима, да садржи најсавременије скрипте сигурности да у уговор улази одржавање на 10 година итд итд. Све би то било фино да је Прес објавио неки тендер па да и наше фирме из РС нешто зараде и да портал није правио некакав Инбокс (http://www.inbox-online.com) са врло скромним референцама. Мени се све ово помало гади. Гади ми се тај исти Бореновић или како ли се већ зове јер као прво и он сам се разумије у материју као ја у васиону, гади ми се и министар који је правник и који се још мање разумије у програмирање веб портала а знам да се и ја гадим многима јер причам о ПОЛИТИЧКИ НЕКОРЕКТНИМ стварима а колико бих се тек згадио министру да му кажем да сам на БИРОУ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ а он за 10 година није успио да формира никакав информатички тим у Влади који би се бавио оваквим стварима. ТУГА