Шербеџија: Анђелина не снима антисрпски филм

БЕОГРАД – Холивудска глумица Анђелина Џоли неће снимити антисрпски филм, већ психолошку, љубавну причу између Србина и муслиманке, каже глумац Раде Шербеџија, који ће у овом филму глумити оца главног јунака. "То што пише жута штампа нема никакве везе са истином. Ријеч је о сјајном сценарију, божанственој љубавној причи младог Србина и муслиманке која је […]

среда, август 25, 2010 / 10:45

БЕОГРАД – Холивудска глумица Анђелина Џоли неће снимити антисрпски филм, већ психолошку, љубавну причу између Србина и муслиманке, каже глумац Раде Шербеџија, који ће у овом филму глумити оца главног јунака.

"То што пише жута штампа нема никакве везе са истином. Ријеч је о сјајном сценарију, божанственој љубавној причи младог Србина и муслиманке која је његова заробљеница. Рат уопште није у првом плану. Понављам, то није антисрпски филм, већ психолошка, љубавна драма која у себи има елементе праве грчке трагедије", рекао је Шербеџија за београдске медије.

Он наводи да ће у филму играти оца тог Србина, који јесте у основи српски родољуб, може се рећи и националиста, али не и негативац, додајући да је таквих случајева било и да их има, не само међу Србима, већ и код осталих народа бивше Југославије.

Шербеџија је рекао да је већ скоро два мјесеца у контакту са Џолијевом, на њено инсистирање, иако јој је речено да он не снима филмове о рату у бившој Југославији, јер су углавном били једносмјерни, са црно-бијелом сликом онога што се дешавало и Србима као јединим кривцима.

Он је навео да је Џолијева сама написала драму и да је приликом недавног боравка у Сарајеву први пут разговарала са предсједавајућим и чланом Предсједништва БиХ, Харисом Силајџићем и Жељком Комшићем, о томе да неке сцене снима у Сарајеву, пошто ће све остале радити у Будимпешти.

Шербеџија је рекао и да је од Џолијеве добио писмо у коме је најавила да ће њена агенција ступити у контакт са представницима српских и других медија на простору бивше Југославије како би им објаснила све што их интересује у вези са овим филмом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *