Џармуш режира оперу о Тесли

Познати амерички аутор Џим Џармуш најавио је да ће режирати оперу о чувеном научнику српског поријекла Николи Тесли и документарац о бенду „Стуџиз“(The Stooges) и њиховом фронтмену рок икони Игију Попу. "Заједно с композитором Филом Клајном пишем оперу о Николи Тесли, али то неће бити класична опера, већ нешто мало другачије", потврдио је Џармуш. Он […]

среда, август 25, 2010 / 10:08

Познати амерички аутор Џим Џармуш најавио је да ће режирати оперу о чувеном научнику српског поријекла Николи Тесли и документарац о бенду „Стуџиз“(The Stooges) и њиховом фронтмену рок икони Игију Попу.

"Заједно с композитором Филом Клајном пишем оперу о Николи Тесли, али то неће бити класична опера, већ нешто мало другачије", потврдио је Џармуш.

Он је навео и да "ради на документарцу о `Стуџизима`". "Ријеч је о пројекту који ће трајати годинама. Нема потребе за журбом", рекао је Џармуш и открио да га је управо Иги Поп замолио да направи документарац.

Џим Џармуш је режисер култних филмова: "Ноћ на земљи", "Мртав човјек, "Поломљено цвијеће", "Мистериозни воз"….Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *