Селман: Тражићемо од Инцка извјештај о раду

Министар правде Републике Српске Џерард Селман рекао је да ће РС тражити од високог представника Валентина Инцка да поднесе извјештај о свом раду – да анализира свој говоро у Савјету безбједности УН и тачно каже гдје је то Српска нарушила Дејтон. "Дејтон и Устав БиХ дају нам право да од високог представника у БиХ затражимо […]

петак, мај 13, 2011 / 10:00

Министар правде Републике Српске Џерард Селман рекао је да ће РС тражити од високог представника Валентина Инцка да поднесе извјештај о свом раду – да анализира свој говоро у Савјету безбједности УН и тачно каже гдје је то Српска нарушила Дејтон.

"Дејтон и Устав БиХ дају нам право да од високог представника у БиХ затражимо да нам поднесе извјештај о свом раду, што ћемо и учинити", рекао је Селман.

Он је рекао да у Влади РС сматрају да Инцко није добио подршку Савјета безбједности. "Очигледно је да га подржавају поједине земље, али он је свој извјештај подносио Савјету безбједности УН, који се није изјашњавао о њему, што говори да и нема подршку тог органа", рекао је Селман за "Глас Српске".

Селман је додао да је чињеница да СAД, Велика Британија и Њемачка прихватају Инцков рад, али је исто тако чињеница да је ријеч о земљама које су директно у вези са реформом правосуђа и треба да прихвате чињеницу да њихове улазне информације не одговарају стварном стању на терену.

Министар правде РС сматра да ће то схватити на вријеме и да се тек сад ради анализа Инцковог извјештаја, јер је послије њега отишло и писмо предсједника РС Милорад Додика.

"Послије, када су увидјели да предсједников извјештај одражава стварно стање на терену, онда су потрчали да што прије и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић достави своје писмо, што је у дипломатији непримјерено", додао је Селман.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *