Човић: Зауставите ово лудило

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић сматра да избацивање Хрвата из власти води распаду БиХ и да међународна заједница мора зауставити то лудило. Човић је нагласио да се након успостављања власти у Средњобосанском кантону расвијетлила јасна стратегија бошњачких странака о наставку елиминисања Хрвата као политичког народа, а ОХР ни било ко из међународне заједнице нису реаговали. […]

петак, мај 13, 2011 / 10:33

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић сматра да избацивање Хрвата из власти води распаду БиХ и да међународна заједница мора зауставити то лудило.

Човић је нагласио да се након успостављања власти у Средњобосанском кантону расвијетлила јасна стратегија бошњачких странака о наставку елиминисања Хрвата као политичког народа, а ОХР ни било ко из међународне заједнице нису реаговали.

Човић, који ће данас поново бити изабран на страначком Сабору у Мостару, поручује "да ова власт, као и у ФБиХ нема будућност".

"Нисам наиван и свјесан сам постојања дугорочног концепта покушаја елиминисања Хрвата из БиХ", поручио је Човић и додао да се Хрвати неће селити.

Према његовим ријечима, представници међународне заједнице данас морају спријечити лидера СДП-а Златка Лагумџију и његову политику у БиХ, јер ће она подијелити и растурити БиХ.

Он је за "Вечерњи лист", издање за БиХ, нагласио да БиХ неће моћи преживјети без једнога од три конститутивна народа. "Ако је дио стратегије да нас сведу на Херцеговину и да се прихвати што су нам нудили у рату, поручујем неће проћи и не може успјети", рекао је Човић.

На питање да ли је тачно да подржава предсједника РС Милорада Додика о референдуму, Човић је истакао да Додику не треба никаква подршка, јер иза њега стоји ентитет, скупштина, извршна власт.

"Када је у питању РС, њу могу сачувати или растурити грађани РС. И ту им не треба никаква помоћ јер не можете наћи ниједног представника међународне заједнице који је оспорио РС у посљедњих десет година", рекао је он.Оставите одговор