Шеф Кабинета градоначелника Бијељине: Скупштинска већина угрожава рад медија у Семберији

Знатним смањењем финансијских средстава за потребе Кабинета градоначелника Бијељине и односе с јавношћу, скупштинска већина, предвођена СНСД-ом, још једном је безочно демонстирала моћ, ускраћујући грађанима право на објективно информисање и доводећи у питање опстанак појединих медија у Семберији, навео је Младен Арсеновић

понедељак, април 5, 2021 / 13:34

Притом, господари силе, разарајући локални буџет, амандманском игранком успјели су да приграбе и дио средстава за обезбјеђивање транспарентног рада и афирмацију Града Бијељина, преусмјеравајући их осмишљено и безобзирно у руке директора предузећа губиташа, у којима "ведри и облачи" скупштинска већина.

Тако су, између осталог, Кабинету градоначелника и Одсјеку за локални економски развој и европске интеграције одборничких "извођачи радова" одузели велики дио новца за реализацију пројеката из ове области, којима се сумануто кочи развој Града и оштећују грађани.

Истовремено, драстично умањење средстава за невјероватних 56 одсто, предвиђених за потребе информисања јавности, несумњиво ће отежати рад појединих локалних медија и довести у питање егзистенцију запослених.

За то вријеме, крупне "рибе" – режимске информативне куће, финансиране уредно новцем грађана, традиционално ће извјештавати на "свој начин", неокрзнуте марифетлуцима одборничке већине, због које ће, очигледно, по устаљеној рецептури, страдати "мали". "Велики" ће их и овај пут посматрати из птичије перспективе, очигледно мислећи да им је она свјетлуцаво загарантована на њиховом небу без граница.

Упркос томе, Кабинет градоначелника учиниће додатне напоре да сарадња с медијима и даље буде професионална и коректна, а рад Градске управе доступан суду јавности.Оставите одговор