Додик поново разговара и тако даје легитимитет Хрбину Пуповцу

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је у Бањој Луци са предсједником отворено прохрватског Српског народног вијећа из Хрватске Милорадом Пуповцем, након што је члан странке и потпредсједник Владе Хрватске Борис Милошевић, учествовао на "прослави" Олује.

понедељак, април 5, 2021 / 12:46

Разлике у односу на ранији сусрет са Милошевићем у Бањој Луци и Пуповцем у Јасеновцу нема, осим што су сад то учинили маскирани, јер ово и јесте недјело од стране Додика.

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХДодик је Пуповца упознао са ситуацијом у Републици Српској и у БиХ, а саговорници су разговарали и о положају српске заједнице у Републици Хрватској, као и епидемиолошкој ситуацији у двије земље.

Пуповац је изразио захвалност за помоћ коју је Република Српска пружила српском народу у Банији послије разорног земљотреса из децембра прошле године.

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик информисао је овом приликом Милорада Пуповца да је Република Српска донијела одлуку да финансира изградњу десет монтажних кућа за припаднике српске заједнице у Банији, који су у стравичном земљотресу остали без својих домова, као и да додатно помогне обнову привреде и привредне инфраструктуре.Оставите одговор