СДС: За пропаст Жељезница најодговорнији је Чубриловић

Српска демократска странка подржава захтјеве радника и синдиката “Жељезница РС“, и позива Тужилаштво РС да хитно отвори истрагу и утврди ко је одговоран што је предузеће које је некада позитивно пословало постало неликвидно и уништено, саопштено је данас из СДС. У странци сматрају да одговорност за стање у “Жељезницама РС“ морају да понесу првенствено они […]

петак, 10 јуна, 2011 / 16:04

Српска демократска странка подржава захтјеве радника и синдиката “Жељезница РС“, и позива Тужилаштво РС да хитно отвори истрагу и утврди ко је одговоран што је предузеће које је некада позитивно пословало постало неликвидно и уништено, саопштено је данас из СДС.

У странци сматрају да одговорност за стање у “Жељезницама РС“ морају да понесу првенствено они који “пет година уназад у континуитету уништавају ‘Жељезнице’, док истовремено приватним предузећима која су под заштитом владајуће олигархије немилице дијели буџетски новац.“

“За пропаст ‘Жељезница РС’ кривци су ресорни министар Недељко Чубриловић и политичке партије које су зарад добијања гласова на изборима користиле ресурсе јавних предузећа, што за резултат има њихово уништење“, кажу у СДС.

Приоритетан посао Тужилаштва РС треба да буде истрага тих радњи, а они који су уништили “Жељезнице“, на челу са министром Чубриловићем и менаџментом предузећа, најмање што могу да учине јесте да поднесу оставке, наводи се на крају саопштења.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Dajte nam nekih pikanterija i uporedite naše Željeznice sa slični svjetskim kompanijama. Koliko imamo zaposlenih po kilometru pruge? Koliko zaposlenih po prevezenoj toni? Prevezenom putniku? Koliko miliona izdvajamo iz budžeta za tu njihovu lakrdiju od preduzeća?

  2. Jadni Čubrilović je toliko zauzet izgradnjom autoputa da nije ni znao da ima željeznicu,lopuža!

  3. Како се зове онај из СНСД-а што је прије избора био директор ЖРС, позапошљавао људе у замјену за гласове, а онда побјегао у Скупштину? Има ли он имунитет од гоњења за криминал и злоупотребу положаја?

  4. članovi SNSD imaju imunitet od svega . Članovi SNSD ne snose odgovornost za propast RS već svi ostali Srbi koji ovu bandu nisu potušili na vrijeme.Sad skapavajmo lagano svi zajedno
    Mile lopužo

  5. Do dolaska „crvene bande“ 2005. godine željeznice su poslovale pozitivno.Čega se god crvena banda prihvatila osušilo se.Nesreće nesrećne.

Оставите одговор