Хрватски навијачи шурују са свастиком! Слиједи казна!

Због непримјереног навијања на сплитском стадиону Пољуд, током меча између репрезентација Хрватске и Грузије, Хрватски фудбалски савез могао би да буде драстично кажњен, пишу локални медији. Како се наводи, Европска фудбалска унија би могла или да изрекне новчану казну, или да одреди да се меч против Израела 6. септембра игра пред празним гледалиштем. Хрватски медији […]

петак, јун 10, 2011 / 16:15

Због непримјереног навијања на сплитском стадиону Пољуд, током меча између репрезентација Хрватске и Грузије, Хрватски фудбалски савез могао би да буде драстично кажњен, пишу локални медији.

Како се наводи, Европска фудбалска унија би могла или да изрекне новчану казну, или да одреди да се меч против Израела 6. септембра игра пред празним гледалиштем.

Хрватски медији извештавају да су делегати УЕФА Хрватском фудбалском савезу послали записник на 26 страница на којима су забиљежена дивљаштва навијача на Пољуду.

У записнику УЕФА помиње се да се на трибини појавио нацистички знак свастика, а да су навијачи телима обликовали слово У, као и да су три лица након утакмице ушла у терен са гомилом упаљених бакљи, а да није било никог ко би откључао безбједносна врата која се отварају у случају проблема на стадиону.

„Казна ће бити тешка, или огромна новчана, или играње пред празним трибинама у следећој утакмици против Израела!”, изјавио је за „Спортске новости” комесар за безбједност Хрватског фудбалског савеза Зоран Цврк.Оставите одговор