Промјена затворске локације за Ходоровског!

Бивши руски магнат Михаил Ходоровски, који је осуђен због проневјере, пребачен је данас из московског затвора у други затвор, саопштили су безбједносни извори а његови адвокати су оптужили власти да су занемариле његов захтјев за условно пуштање на слободу. "Ходоровски је пребачен у затворску јединицу", наводи извор из сједишта руске службе безбједности. У затвору у […]

петак, јун 10, 2011 / 15:25

Бивши руски магнат Михаил Ходоровски, који је осуђен због проневјере, пребачен је данас из московског затвора у други затвор, саопштили су безбједносни извори а његови адвокати су оптужили власти да су занемариле његов захтјев за условно пуштање на слободу.

"Ходоровски је пребачен у затворску јединицу", наводи извор из сједишта руске службе безбједности.

У затвору у Москви раније током дана супрузи Ходоровског и адвокатима није одобрена посјета јер, како су саопштиле затворске власти, припремају његово пребацивање у другу установу.

"Овакав начин је нелегалан и нехуман", изјавио је Вадим Клиувгант, један од адвоката.

Он је додао да захтјев за условно ослобађање треба бити разматрано у Москви, али да ништа није одлучено.

"Осим тога ни адвокати ни породица Ходоровског нису обавештени о мјесту гдје ће он бити пребачен, што је кршење закона", навео је Клиувгант.

Суд у Москви прије два дана је оцијенио као неприхватљив захтјев Ходоровског за условно ослобађање јер адвокати нису доставили одговарајућу документацију.

Ходоровски је крајем маја затражио условно пуштање након одслужења половине од 13 година затворске казне.

Суд у Москви саопштио је 24. маја да ће Ходоровски и његов пословни партнер Платон Лебедев бити ослобођени 2016. године, након што је суд смањио њихову казну са 14 на 13 година.Оставите одговор