07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

СДС тужио Сребренку Голић за злоупотребу службеног положаја

Српска демократска странка поднијела је јуче Окружном јавном тужилаштву у Бања Луци кривичну пријаву против Сребренке Голић, министарке за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади РС и других службених лица у министарству, због постојања сумње да су починили кривично дјело Злоупотреба службеног положаја.

уторак, 3 априла, 2018 / 15:25

Министарка Сребренка Голић и друга службена лица у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију су злоупотријебили свој службени положај у намјери да предузећу „Гранд Трејд“ д.о.о. Бања Лука, у власништву Миле Радишића, прибаве противправну корист у виду издавања грађевинских дозвола и локацијских услова за пословни објекат вишемилионске вриједности. Поменита службена лица су онемогућила Жељку Вулићу, као заинтересованој страни, да учестује у поступку и тиме извршили повреду његових права.

Ове наводе потврдио је у својој пресуди и Врховни суд Републике Српске као и као и Окружни суд у Бања Луци двјема пресудама.

Министарка Сребренка Голић је искориштавајући свој службени положај вршила притисак и незаконито прејудицирала одлуку органа управе која треба да се донесе по пресудама Врховног суда РС и Окружног суда у Бања Луци.

Не поштујући одлуке судова Републике Српске, сматрамо да је Сребренка Голић крајње незаконито, непримјерено и непрофесионално, коментарисала одлуке судова у предметима који нису окончани, изјавивши да се поједине судије Врховног суда РС издижу изнад правног система Републике Српске.Коментариши