СДС тражи да Џомбић врати мандат

БАЊА ЛУКА – Српска демократска странка позвала је данас Александра Џомбића да врати мандат за састав нове Владе Републике Српске због, како наводе, катастрофалног приједлога буџета за 2011. годину и Економске политике. "Џомбић је, као досадашњи министар финансија, један од најодговорнијих за овакво стање које је посљедица разарајуће економске политике вођене у претходне четири године", […]

субота, децембар 18, 2010 / 14:10

БАЊА ЛУКА – Српска демократска странка позвала је данас Александра Џомбића да врати мандат за састав нове Владе Републике Српске због, како наводе, катастрофалног приједлога буџета за 2011. годину и Економске политике.

"Џомбић је, као досадашњи министар финансија, један од најодговорнијих за овакво стање које је посљедица разарајуће економске политике вођене у претходне четири године", саопштено је из СДС.

Из СДС-а наводе да се Џомбић у Економској политици, како кажу, хвали повећањем плата и пензија у односу на 2005. годину, заборављајући да она нису пратила раст трошкова живота и да истовремено предлаже смањење плата, укидање борачких пензија и додатака, и даље уништавање пољопривреде, што је, како оцјењују, скандалозно.

"Економска политика Александра Џомбића умјесто да усљед кризе омогући привреди да дише, новим наметима одлучила је да сахрани и оно мало предузећа која су преживјела", наводи се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *