СДС смијенио свог начелника просвјете у Брчком

Руководство Општинског одбора Српске демократске странке /ОО СДС/ Брчко дистрикта донијело је одлуку о смјени Нике Стопарића са позиције шефа Одјељења за образовање у Влади дистрикта. Предсједник брчанског СДС-а Урош Војновић каже да је таква одлука услиједила првенствено због тога што Стопарић није спровео Одлуку Апелационог суда о враћању у поновни поступак Рјешења о забрани […]

субота, 5 марта, 2016 / 14:34

Руководство Општинског одбора Српске демократске странке /ОО СДС/ Брчко дистрикта донијело је одлуку о смјени Нике Стопарића са позиције шефа Одјељења за образовање у Влади дистрикта.

Предсједник брчанског СДС-а Урош Војновић каже да је таква одлука услиједила првенствено због тога што Стопарић није спровео Одлуку Апелационог суда о враћању у поновни поступак Рјешења о забрани рада Европском и Интернационалном универзитету, али и због тога што није рјешавао постојеће проблеме у образовању Брчко дистрикта.

У СДС-у су посебно незадовољни и изостанком рјешавања проблема у високом образовању, што је такође један од разлога за смјену Стопарића.

"Одлука о Стопарићевој смјени биће прослијеђена градоначелнику Анти Домићу који би у неколико наредних дана требало да га разријеши дужности шефа Одјељења за образовање", појашњава Војновић.

Војновић је изразио очекивање да ће СДС убрзо, на ову позицију, именовати новог кандидата.

Нико Стопарић је трећи шеф Одјељења за образовање у садашњем мандату Владе дистрикта.

Стопарић је на ову функцију именован као кадар СДС.