Чавић и Додик повукли међусобне тужбе

Предсједници СНСД-а и НДП-а, Милорад Додик и Драган Чавић, повукли су тужбе које су поднијели један против другог за клевету и увреде. Тако је нагодбом о повлачењу тужби окончан судски спор који су водили у Основном суду у Бањoj Луци. Чавићев адвокат Душко Томић рекао је да је његов клијент желио да се тај спор […]

субота, март 5, 2016 / 15:17

Предсједници СНСД-а и НДП-а, Милорад Додик и Драган Чавић, повукли су тужбе које су поднијели један против другог за клевету и увреде. Тако је нагодбом о повлачењу тужби окончан судски спор који су водили у Основном суду у Бањoj Луци.

Чавићев адвокат Душко Томић рекао је да је његов клијент желио да се тај спор ријеши повлачењем тужбе и контратужбе, те да се проблеми рјешавају у парламенту, а не у суду.

И Драган Чавић је рекао да се нада да у наредном периоду "неће морати да примјењује тужбу против политичких неистомишљеника", преносе "Независне новине".

Тужбом на тужбу На претходном припремно рочиште у спору Милорад Додик и Драган Чавић, одбрана предсједника НДП-а предложила је да се међусобне тужбе за клевете и увреде обједине и та судска прича заврши мирним рјешавањем спорова.

Додик је у марту прошле године тужио Чавића због тврдњи изговорених на једној од конференција за новинаре, а Чавић је након тога поднио тужбу против предсједника РС и СНСД-а за клевету изречену током гостовања на једној телевизији.

У Основном суду у Бањалуци данас се није појавио Милорад Додик, већ његов опуномоћеник у том процесу.Оставите одговор