СДС-овим стазама дисолуције: Бањолучки ДНС оснива нову странку

Дојучерашњи чланови Демократског народног савеза (ДНС) Републике Српске потврдили су данас да ће формирати нову странку, народњачке оријентације.

недеља, децембар 2, 2018 / 14:22

Боран Босанчић, донедавни секретар бањалучког Градског одбора ДНС-а, који је недавно распустио предсједник ДНС-а Марко Павић, каже да они не признају ту одлуку Павића, као и одлуке о искључењу Недељка Чубриловића и неколико посланика из ДНС-а, који су формирали Независни демократски клуб у Народној скупштини Републике Српске.

Сматрају да је ДНС одступио од изворних принципа, а како је навео, у новој странци заступаће те принципе, али неће остати уз људе око Марка Павића, који су прије неколико мјесеци приступили ДНС-у.

На сједници распуштеног бањалучког одбора ДНС-а присуствовало је око 250 чланова те предсједници и потпредсједници мјесних одбора, од којих су се, како каже, само два приклонила Павићу.

“Све до одлуке Главног одбора искључење није коначно“, напоменуо је Босанчић истичући да сви чланови који су искључени из ДНС-а могу присуствовати сједници Главног одбора, али да неки одгађају њено одржавање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *