СДС: Давидовић, посљедњи медијски слуга тоталитарног режима

БАЊА ЛУКА – Јуче је стигао одговор странкама из коалиције ,,Заједно за Српску“, поводом њиховог захтјева да им се омогући гостовање на РТРС. У допису генералног директора РТРС Драгана Давидовића је као “ванинстутиционални притисак“ одбачен захтјев три парламентарне опозиционе странака да им се омогући да 30. септембра 2010. представе своје ставове о протеклом четворогодишњем периоду, […]

четвртак, август 26, 2010 / 18:42

БАЊА ЛУКА – Јуче је стигао одговор странкама из коалиције ,,Заједно за Српску“, поводом њиховог захтјева да им се омогући гостовање на РТРС.

У допису генералног директора РТРС Драгана Давидовића је као “ванинстутиционални притисак“ одбачен захтјев три парламентарне опозиционе странака да им се омогући да 30. септембра 2010. представе своје ставове о протеклом четворогодишњем периоду, као што је то омогућено високим функционерима СНСД.

– Другачији одговор од оног који смо добили од генералног директора РТРС нисмо ни очекивали, али смо очекивали да ће макар имати храбрости да стави свој потпис испод њега, умјесто што се крије иза Прес службе РТРС.- саопштено је из СДС.

У овој странци кажу да циљ захтјева и јесте био да се укаже стање на јавном сервису, које се није нимало промијенило у односу на вријеме када је на његово чело ОХР устоличио Драгана Давидовића. Једино што се промијенило јесте то да је ,,Давидовић промијенио господара којем служи“.

– Поручујемо Драгану Давидовићу да он може бити слуга коме хоће, али не може и неће више служити преко џепова грађана који плаћају РТВ претплату да би јавни сервис био искључиво у функцији Милорада Додика и СНСД .Умјесто што спочитава опозицији да врши “ваинстутиционални притисак“, посвајетовали би Давидовићу да прочита Уређивачке принципе јавног РТВ система у БиХ, Закон о РТРС и Статут РТРС који децидно кажу да уређивачка политика мора бити заснована на демократским начелима која представљају све дјелове друштва и независна од интереса политичких странака, власти и њених носилаца.

СДС даље објашњава да у политици сваког демократског друштва постоји власт коју заступају парламентарне странке скупштинске већине и званична опозиција коју заступају остале парламентарне странке.

– Да јавни сервис РТРС не представља и не информише грађане РС, него је искључиво сервис власти, говори и Давидовићево чуђење да смо “послали захтјев за учешће у емисији само три странке“. Те три странке тренутно су једине званичне скупштинске опозиционе странке, а назови јавни сервис РТРС би морао дати простор и за све остале странке у пропорцији у којој заступају интересе грађана. Отвореном цензуром, налогодавци РТРС су само показали да су у страху да се не разбије лажна слика стања у РС коју стварају медији које власт плаћа нашим парама.

Драган Давидовић свјесно врши политичку дискриминацију, и тиме крши Устав РС, сматрају у највећој опозиционој партији, јер се плаши да га опозиција на јавном сервису не упита, не само о медијском мраку који је завео, него и о његовим везама с криминалним и круговима тајкуна у РС, као и колико је новца грађана РС завршило у његовим џеповима преко ,,његових ортака из ‘Интеграл инжињеринга’ “.

– Тужно је бити човјек који ће у европским медијским аналима остати забиљежен као последњи медијски слуга једног тоталитарног режима и његових криминалних кругова. Пред ликом и одразом образа тавог човјека свако огледало пуца.- наведено је на крају саопштења Српске демократске странке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *