Васић: Ко је Тихић да нам пријети

БАЊА ЛУКА – Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић оцијенио је данас да лидер СДА Сулејман Тихић није у ситуацији да пријети Републици Српској било чим, па ни укидањем, јер је свака његова и пријетња других сарајевских политичара корак ка расцјепу БиХ. "Ако му /Тихићу/ је стало до БиХ, о чему стално говори, онда […]

петак, август 27, 2010 / 13:40

БАЊА ЛУКА – Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић оцијенио је данас да лидер СДА Сулејман Тихић није у ситуацији да пријети Републици Српској било чим, па ни укидањем, јер је свака његова и пријетња других сарајевских политичара корак ка расцјепу БиХ.

"Ако му /Тихићу/ је стало до БиХ, о чему стално говори, онда треба да поштује РС више него Федерацију БиХ", наводи Васић у саопштењу поводом Тихићевог интервјуа датог загребачкој штампи у којем је саопштио да ће РС бити укинута ако се буде инсистирало на поређењу Српске и Косова.

Васић је навео да такав надмени приступ "са примјесама отоманске висине и надмоћи", није само дневна предизборна прича, јер је Тихић и раније изјављивао да РС укида сваког дана, напомињући да се ради о трајној сарајевској оријентацији.

Извршни секретар СНСД је истакао да свима треба бити јасно да је РС ушла у састав БиХ са својом територијом, институцијама, уставом и надлежностима, и да је то Дејтон само верификовао међународним уговором и уз гаранције великих сила.

Васић додаје да је РС свој правни основ унијела у БиХ и да ће га трајно задржати, те да од сарајевске унитаристичке присиле зависи зашта ће га искористити.

"Јасно је да је Косово отворило, не само на Балкану, многе једносмјерне политичке и геополитичке процесе. Многима ће се осветити жеља и настојање да се Срби и Србија унаказе и оптуже за сва зла грађанских ратова у бившој Југославији. Сам Тихић није референт за укидање било чега, а најмање РС", констатовао је Васић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *