dysko

На бранику отаџбине!

Готово да сам сигуран да ће скоро двосатна емисија на РТРС у понедељак 23.08. коју је "водила" некадашња новинарка БХТВ изазивати врло бурне реакције и полемике у јавности РС, БиХ, а богами и шире. Требало је заиста имати челичне живце и још тврђи желудац па проварити све оно што смо чули од најумнијих глава из […]

четвртак, август 26, 2010 / 18:18

Готово да сам сигуран да ће скоро двосатна емисија на РТРС у понедељак 23.08. коју је "водила" некадашња новинарка БХТВ изазивати врло бурне реакције и полемике у јавности РС, БиХ, а богами и шире.

Требало је заиста имати челичне живце и још тврђи желудац па проварити све оно што смо чули од најумнијих глава из „бољег дијела БиХ“.

Прије него што се вратим садржајима емисије,не могу да не прокоментаришем мјесто и улогу водитељице емисије за коју сам вјеровао да има онај неопходан ниво професионалног односа према послу и професији којој припада.Након емисије

мислим да у то више не вјерује ни водитељица емисије.Волио бих знати да ли се сутрадан након редовне личне хигијене препознала у огледалу.Али то је њен проблем.

Наш проблем је много тежи и компликованији,али није нерјешив. Још једном смо се могли увјерити какви су нам они који владају у име нас а изабрани су нашом вољом на демократским изборима.

Одавно на било којем медију у РС а богами и у ФБиХ није гостовала таква дружина.

Прво су нам причали о томе како живимо тако добро а да сами нисмо свјесни те чињенице.Да не би баш све било превише „добро“ крива је та свјетска рецесија која нас је мало успорила.Једино су ваљда заборавили да су кад је рецесија у питању тврдили да нам не може ништа јер ми имамо мудро руководство које има одговоре на све овоземаљске проблеме,по оној „не може нам нико ништа јачи смо од судбине“.

Најинтересантнији дио емисије био је кад су почели да објашњавају какве све проблеме им праве они који нам не желе добро без обзира да ли се ради о домаћим издајицама,страним плаћеницимаили трећеразредним међународним чиновницима.На срећу, наши врли браниоци до детаља су упознати са свим завјерама против нас,тако да можемо мирно спавати јер они дежурају на бранику отаџбине.

Најинтересантнији дио приче почео је убјеђивањем васколиког пучанства у потребу континуитета ове „добре народне власти“ и да упозоравају шта све може да нам се деси ако случајно повјерујемо ненародним елементима у лику и дјелу ових што атакују на власт у жељи да униште све оно што су наши неимари учинили у предходних пет година

Неки су чак пријетили и прстом да неће дозволити да се то деси.Ваљда су заборавили да су и они дошли на власт демократским изборима без обзира шта то неком значило.

Но шалу на страну,могло би се о садржају емисије и ликовима који су у њој учествовали писати до бесвијести а да се не каже ништа што већ није виђено.

Оно што сваки грађанин РС и БиХ мора да упита сам себе у каквом ми то друштву живимо,да ли је ово кулминација негације друштва,односа у друштву, морала, поштења, искрености и свега оног без чега се не може замислити било какво а поготово нормално друштво. Државе и све оно што се из тога изводи постоје због људи, грађана, младих, старих, мушких,женских,нација, вјера,култура а не због болесне власти која је довољна сама себи.

Ако данас живимо тако добро како нас нема међу стотину земаља које су недавно

оцијењене као мјеста доброг живљења. Да се одређивало мјесто доброг живљења актуелних власти онда би сигурно били у самом врху таквог истраживања.

Пошто предстоји изборна кампања за коју многи тврде да ће бити најпрљавија до сада улога медија ће бити од круцијалне важности на резултате избора. Управо из тих разлога треба до максимума потенцирати ту чињеницу, поготово оних медија који имају законску обавезу да буду на услузи свим грађанима односно политичким субјектима под истим условима. Последња емисија на РТРС шаље поруку да тако нешто тешко можемо очекивати.

Да се то заиста не би десило Изборна комисија БиХ би морала у складу са законом упозорити а онда и санкционисати све медије који крше законске одредбе о равноправном приступу медијском простору свих политичких субјеката који учествују на изборима у октобру

И на крају,пошто се ради јавном радио телевизијском сервису који плаћају сви грађани, за очекивати је да адекватну минутажу добију и они који нису власт. Можда се деси и то чудо али би вјероватно опозиција предходно требала прикупити једно милионче и донирати РТРС како је то урадила актуелна власт.Оставите одговор