Сцила и Харибда: Тужилаштво БиХ прекинуло истрагу у случају Гибралтар

Тужилаштво БиХ након скоро четири године обуставило је истрагу у случају Гибралтар, у којем су у октобру 2014. године приведени власници познатих маркетиншких агенција, док је против три особе подигнута оптужница.

петак, септембар 14, 2018 / 12:52

Још један примјер како судска власт може да утиче на промјене у маркетиншком тржишту. Након што је АТВ промијенила власника, неке се агенције угасиле, неки погубили образ и стресирали породицу и пријатеље – ником ништа.

У тадашњој акцији СИПА-е по налогу Тужилаштва БиХ приведени су Сањин Куленовић, Невен Куленовић, Белма Куленовић (агенција С.В.Р.С.А.), Лајла Торлак (ПИНК БХ), Дарко Алексић (сувласник АТВ-а), Стипе Прлић те Зоран Бакула (бивши челници Еронет-а), Сенад Заимовић (агенција Фабрика). Ејуб Кучук, власник агенције МИТА, тада се налазио ван државе, а по повратку је сам отишао у просторије СИПА. Извршени су претреси објеката и имовине.

У мају 2015. године Тужилаштво БиХ подиже оптужницу против Стипе Прлића (1958.) Зорана Бакуле (1964.) и Невена Куленовића (1967.). Поступајућа тужитељица била је Драгица Глушац, да би предмет врло брзо преузела група тужилаца на челу са Мирославом Јањићем.

Суд БиХ је донио ослобађајућу пресуду за Стипу Прлића, Зорана Бакулу и Невена Куленовића у новембру 2016. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *