Шаровић: Зашто странци не реагују на изјаве политичара из Ефбиха, већ нама соле памет?

Стављање страних земаља искључиво на једну страну у Босни и Херцеговини је потпуно погрешно и не води ка рјешавању проблема, изјавио је Мирко Шаровић, предсједник СДС.

среда, 3 новембра, 2021 / 09:26

Он је упитао зашто се представници страних земаља у БиХ ниједном нису осврнули на бројне непримјерене изјаве странака и политичара из Федерације БиХ које су упућене након наметања одлуке од стране Валентина Инцка.

"Они су по неком свом шаблону одабрали кривца и мисле да су то странке из Републике Српске, неудубљујући се уопште у разлоге нашег незадовољства и дали своју оцјену стања, усто дајући улогу високом представнику коју он нема", казао је Шаровић, додајући да је наступ Кристијана Шмита у БиХ је под озбиљном сумњом због непотврђивања у Савјету безбједности.

Шаровић сматра да је свака помоћ у рјешавања проблема у БиХ добродошла, али је мишљења да нико из иностранства нема права дијелити лекције легитимним представницима странака и друштва.

"Њихово није да нам соле памет и говоре одређене ствари, него, ако хоће, могу и имају умјећа да помогну у неким ситуацијама као што је турбулентна криза у којој се сада налазимо", истакао је Шаровић.Оставите одговор