Шаровић: Сијековац је први злочин агресора из Хрватске

Злочином над српским цивилима у Сијековцу који су починиле оружане снаге из Хрватске и паравојне бошњачко-хрватске јединице из БиХ у марта 1992. почео је необјављени рат против српског народа у БиХ, изјавио је данас предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

петак, 26 марта, 2021 / 17:09

 "Ово је био први масовни злочин према цивилима у БиХ а посебну бол изазива чињеница да ни 29 година од страдања 46 невиних српских цивила још нема правде за жртве", истакао је Шаровић.

"Срби са подручја ове општине 1992. године били су изложени отвореној агресији из Хрватске а прваци српског народа, који су се налазили на челу СДС, нису имали никаквог другог избора него да бране српски народ и њихова вијековна огњишта", појашњава Шаровић.

Он истиче да је недопустиво да велики број људи који су учествовали у злочину у Сијековцу никада нису одговарали за сва злодјела која су направили над недужним становницима, нагласивиши да се "морају уложити много већи напори и учинити много више од онога што се сада чини да правда за невине жртве у Сијековцу коначно буде задовољена, а сви починиоци злочина кажњени."